Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δυτική Ελλάδα: Περισσότεροι νεκροί και τραυματίες το φετεινό καλοκαίρι…

asthenoforo

15 νεκροί και 174 τραυματίες στην άσφαλτο το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Δυτικής Ελλάδας, 9.881 επικίνδυνες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 138 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν 174.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν καταγραφεί 122 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα και είχαν τραυματιστεί 143.

Οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τους έξι και οι λιγότεροι τον Αύγουστο, όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα. Επίσης, οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, δηλαδή από έξι σε κάθε μία και οι λιγότεροι στην Αχαΐα, όπου έφθασαν τους τρεις.

Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματιών σημειώθηκε στην περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ανήλθε στους 84 και ο μικρότερος στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, όπου έφθασε τους 33.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία για κάθε μία από τις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, έχουν ως εξής:

Στην Αχαΐα, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2023 σημειώθηκαν 45 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 57 άτομα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν σημειωθεί 51 τροχαία, όπου είχαν χάσει την ζωή τους πέντε άτομα και είχαν τραυματιστεί επίσης 57 άτομα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, καταγράφηκαν τους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2023, 69 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν 84. Το ίδιο τρίμηνο του 2022 είχαν σημειωθεί 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 53 άτομα.

Στην Ηλεία, τους μήνες Ιούλιο, Ιούνιο και Αύγουστο του 2023 σημειώθηκαν 24 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν 33. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν καταγραφεί 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 33.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων δυστυχημάτων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
Η παραβίαση της προτεραιότητας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του καλοκαιριού του 2023 βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 9.881 επικίνδυνες παραβάσεις.

Οι σημαντικότερες επικίνδυνες παραβάσεις ήταν:

4.216 για υπερβολική ταχύτητα
1.534 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
1.212 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
806 για μη έλεγχο από ΚΤΕΟ
392 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
378 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη
255 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
Ακόμη, κατά τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2023 διενεργήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 14.683 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 494 παραβάσεις.

el.as,Νaftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds