
Έκκληση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τείχος κατά της βίας στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων σε τουρκικά σχολεία
Τη βαθύτατη οδύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικώς για τα θύματα από τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν, την Τετάρτη σε σχολείο της επαρχίας Καχραμανμαράς της Τουρκίας και μία ημέρα νωρίτερα σε σχολείο της επαρχίας Ούρφα, εκφράζει με μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Δηλώνει συγκλονισμένος γιατί μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο παρόμοια τραγικά περιστατικά σε σχολεία της Τουρκίας με νεκρούς και τραυματίες.
Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σημειώνει:
«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν σε σχολεία της χώρας μας, στο Καχραμανμαράς και στην Σανλιούρφα. Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και πολίτες, πνευματικοί άνθρωποι και γονείς, μπροστά σε αυτά τα απολύτως καταδικαστέα φαινόμενα πρωτόγνωρης βίας να ενεργοποιηθούμε για να μην συμβούν ξανά στο μέλλον. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στη νεολαία μας, η οποία, δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σήμερα είναι εκτεθειμένη περισσότερο από ποτέ σε εικόνες βίας. Γι’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε ένα τείχος κατά της βίας, κατά του εθισμού στην βία».
«Προσεύχομαι, με πολύ συγκίνηση, στον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές των νέων παιδιών και της εκπαιδευτικού που έχασαν την ζωή τους, και να ενδυναμώσει τους πονεμένους συγγενείς τους. Προσεύχομαι, επίσης, για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών από τις δύο αυτές επιθέσεις», καταλήγει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








