Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ένα μοναδικό πολιτιστικό Καλοκαίρι υπόσχεται ο Δήμος Ήλιδας – Παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

LOGO FESTIVAL 2024

«Ένα μοναδικό πολιτιστικό Καλοκαίρι υπόσχεται ο Δήμος Ήλιδας – Παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και τρεις ακόμα μεγάλες εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμούς για την περιοχή»

Στην παρουσίαση του προγράμματος του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, αλλά και τριών ακόμα μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προχώρησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ήλιδα 36» κ. Ανδρέα Παπαδάκο, τον Γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη και τη σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού κα Μάγδα Χριστοδουλοπούλου. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας θα παρουσιάσει συνολικά 13 παραστάσεις, έντεκα στο θέατρο της Ήλιδας -εκ των οποίων οι δύο παιδικές- και δύο δωρεάν για το κοινό στο θέατρο του κήπου του Τατανείου.

 Επιπλέον, ο Δήμος Ήλιδας έχει προγραμματίσει και τρεις μεγάλες εκδηλώσεις – θεσμούς για την περιοχή, το φεστιβάλ πρωτογενούς τομέα στην Κουρούτα 17 και 18 Ιουλίου 2024 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου η πρώτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη τον αγρότη και την αγρότισσα και τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ Καρπουζιού, το 6ο Πανηλειακό Αντάμωνα Ομογενών στο κήπο του Τατανείου τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και την Βραδιά Πανσελήνου του Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη του Δήμου, της Περιφέρειας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:

«Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Ήλιδας ξεκινάει για ακόμα μία χρονιά, με σκοπό να μας ταξιδεύσει στις αχαρτογράφητες θάλασσες του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με τα πανιά του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Ο μεγάλος θεσμός της Ηλείας, έχοντας στη φαρέτρα του νέες ιδέες και καινοτόμες δράσεις, συνεχίζει το ταξίδι του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Για το 2024, ως βασικό μας στόχο αποτελεί η αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος, μέσω της ανάπτυξης και της αξιοποίησης των υποδομών που διαθέτει ο Δήμος μας, δεδομένα που οφείλει να παντρεύει ένας μεγάλος πολιτιστικός θεσμός, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμά διανθίζεται με εκδηλώσεις που αγκαλιάζουν τον πολιτισμό στο σύνολό του, δίνοντας τη δυνατότητα στο θεσμό να φιλοξενεί την αυθόρμητη καλλιτεχνική έκφραση και την πρωτοτυπία, με τη συμμετοχή αγαπημένων και με νέων ηθοποιών και δημιουργών, κάτι που χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο στη σημερινή εποχή.

Με σχεδιασμό και σταθερά βήματα για το παρόν και το μέλλον, ξεκινάμε τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτισμού, όπως εκφράζεται και αντιπροσωπεύεται πλήρως μέσω του Φεστιβάλ της καρδιάς μας.

Για φέτος, επιλέξαμε την Ελιά ως το βασικό και αντιπροσωπευτικό σύμβολο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, αυτού του ξεχωριστού συμβόλου που διαπνέει την ιστορία της περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.

Το ευλογημένο αυτό δέντρο της Ζωής, της Ειρήνης και του Πολιτισμού, σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί πλήρως την Αρχαία Ήλιδα, τον τόπο που γέννησε Πανανθρώπινες Αξίες που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας, όπως η «Ιερή Εκεχειρία» και ο «Ολυμπισμός».

Για το φετινό Φεστιβάλ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό του θεσμού, αλλά και τους δεκάδες εθελοντές του πολιτισμού που θα συμβάλλουν κι αυτοί στην επιτυχία του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας σας προσκαλεί όλες και όλους στη μεγάλη πολιτιστική γιορτή, που αποτελεί το μεγαλύτερο καλοκαιρινό θεσμό της Ηλείας. Διότι το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας είναι πρώτιστα δικό σας Φεστιβάλ και για αυτό θα αποτελεί πάντα… «το  Φεστιβάλ της Καρδιάς μας»!

Εκτός όμως από το Διεθνές Φεστιβάλ, ο Δήμος Ήλιδας έχει προγραμματίσει και ένα μεγάλο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες είτε διοργανώνει ο ίδιος, είτε συμμετέχει σε δράσεις άλλων συλλόγων.

Τρείς εκδηλώσεις θα είναι οι πιο χαρακτηριστικές αυτού του καλοκαιριού.

Η πρώτη χρονικά είναι το διήμερο φεστιβάλ του πρωτογενούς τομέα, σε συνεργασία με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί 17 και 18 Ιουλίου στην πλατεία της Κουρούτας. Σε αυτό το φεστιβάλ, η πρώτη ημέρα αποτελεί τη γιορτή του Αγρότη και της Αγρότισσας και η δεύτερη ημέρα του θα είναι το 2ο Φεστιβάλ Καρπουζιού, το οποίο επιστρέφει ανανεωμένο.

Η δεύτερη εκδήλωση είναι η επιστροφή του μεγάλου θεσμού του Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών, στο ιστορικό χώρο του κήπου της οικείας Τατάνη, όπου για φέτος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, στις 12 Αυγούστου. Ο θεσμός δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, αφού από τη δημιουργία του το 2016, ήρθε για να ενώσει τις ψυχές των απανταχού Ηλείων, έστω για μία ημέρα, σε έναν χώρο που είναι άμεσα συνυφασμένος με τους απόδημους, όπως η οικεία της οικογένειας του Πέτρου Τατάνη, ιδρυτή της μεγαλύτερης ομογενειακής εφημερίδας, του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης. Η εκδήλωση θα γίνει από κοινού με το παράρτημα των AHEPA Αμαλιάδας και τον φίλο και συνεργάτη μου Ανδρέα Παπαδάκο, ο οποίος γνωρίζει όσο κανέναν τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Η τρίτη εκδήλωση αφορά στη μεγάλη συμπαραγωγή του Δήμου Ήλιδας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τη βραδιά της μοναδικής σε ομορφιά πανσελήνου του Αυγούστου. Η εκδήλωση εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 το μήνα, στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, όπου θα παρουσιαστεί μία μουσική πανδαισία κλασικής μουσικής.

Με αυτές και πολλές άλλες εκδηλώσεις, ο Δήμος Ήλιδας προσπαθεί να προσφέρει απλόχερα χαρά και διασκέδαση σε όλους τους συνδημότες μας, αλλά και στους πολλούς επισκέπτες και ετεροδημότες της ευρύτερης περιοχής».

3 FESTIVAL HLIDAS

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds