Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Επίσημη επίσκεψη στην Τριανταφυλλιά πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος

430721965 786551650169700 1417233909141640244 n

Επίσημη επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο

Η συνάντηση έβγαλε ειδήσεις για την Ηλεία

Επίσημη επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος, με αφορμή την παρουσία του στον Δήμο Ήλιδας για την περιβαλλοντική δράση με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

Τον κύριο Γραφάκο υποδέχτηκε στο εργοστάσιο απορριμμάτων και τον ξενάγησε στους χώρους της μονάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο συνόδευαν μέλη της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πύργου κ. Βασίλης Φάμελος, ενώ τον κύριο Γραφάκο συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σούλης.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος έβγαλε μια σειρά από ειδήσεις, με τον ίδιο να κάνει λόγο για εξαιρετική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά.

Ο κύριος Γραφάκος σε ειδική συνάντηση που είχε στο χώρο με τους εκπροσώπους της Ηλείας και τον κύριο Χριστοδουλόπουλο μίλησε για λειτουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Μονάδα, η οποία θα γίνει -αρχικά- μέσω τροποποίησης της σύμβασης. Με αυτή την εξέλιξη, οι δήμοι της Ηλείας θα γλυτώσουν χρήματα από την υποχρεωτική μεταφορά έως σήμερα στο ΚΔΑΥ της Πάτρας.

Σε σχέση με τα δέματα απορριμμάτων σε Ποτόκι και Κονιδέικα, ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για δρομολόγηση λύσης, μέσω μελέτης που θα αποστείλουν ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Ήλιδας για την απομάκρυνσή τους από τις δύο περιοχές και τη μεταφορά του στη ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς, μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε συζήτηση και για την εκπόνηση ειδικής μελέτης για τη δευτερογενή επεξεργασία του υπολείμματος που προκύπτει στη Μονάδα, ώστε να μειωθεί και άλλο από το περίπου 35 με 39% που είναι σήμερα, στο 10% και το υπόλοιπο να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.

Σε σχέση με τον Δήμο Ήλιδας, ο κύριος Γραφάκος μίλησε για άμεση χρήση του καφέ κάδου των οργανικών, αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό. Με αυτόν τον τρόπο, όπως προβλέπεται στην σύμβαση, θα μειωθεί και το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΜΕΑ της Τριανταφυλλιάς και κατ’ επέκταση το κόστος για τους δημότες.

430619510 786551680169697 8659363385904386094 n

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds