Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Επιτρέπονται ή όχι οι «σφήνες» από τα μηχανάκια;

sfines

Όπως μας ενημερώνει η ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ”ΟΔΗΓΩ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΚΕ ΗΛΕΙΑΣ”

Τι λέει ο νόμος για αυτήν τη συμπεριφορά;

Είτε από αριστερά είτε από δεξιά, είτε σε δρόμο μονής είτε σε διπλής κατεύθυνσης, ακόμα και από το αντίθετο ρεύμα, καθημερινά μας προσπερνούν δεκάδες μηχανάκια και μοτοσυκλέτες, με αποτέλεσμα να πρέπει να είμαστε μόνιμα «alert», ακόμα και αν «τσουλάμε» με 5-10 χλμ. μες την κίνηση.

Η προσπέραση αυτή έχει όνομα και παρότι απαγορεύεται από το νόμο αποτελεί θέμα συζήτησης εδώ και πολύ καιρό μεταξύ «αυτοκινητάδων» και «μηχανάκιδων».

Λέγεται «διήθηση» & απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ.!

Η κίνηση λοιπόν των 2τροχων ανάμεσα στις λωρίδες και ενώ αυτές καλύπτονται ήδη από άλλο όχημα ονομάζεται διήθηση. Ο Κ.Ο.Κ. δεν διαχωρίζει αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες και απλώς καθιστά υποχρεωτική την κυκλοφορία των «οχημάτων» εντός της λωρίδας τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αρθρο 16 του Κ.Ο.Κ. «σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής… Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ

Μάθε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις.

www.odigokedriki.gr

Σχολή Οδηγών ”ΟΔΗΓΩ Κεντρική ΙΚΕ Ηλείας” – Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Καλέστε μας στο 2621 306838

ή μέσω 🛠e-mail: [email protected]

📌Υψηλάντου και Πατρόκλου ,Πύργος Ηλείας

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds