Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Eurovision 2024 | Σήμερα οι γενικές πρόβες του Β’ Ημιτελικού με την Ελλάδα & την Μαρίνα Σάττι!

Eurovision 2024 Dress Rehearsals Semifinal 2

Πρώτη γενική πρόβα σήμερα για την Μαρίνα Σάττι και το “ZARI”!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε χθες την διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού και από σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι γενικές πρόβες (dress rehearsals) πριν τo Live Show του Β’ Ημιτελικού στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το “ZARI”!

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, η αρχή γίνεται σήμερα με την πρώτη dress rehearsal του B’ Ημιτελικού, στην οποία οι 16 χώρες που συμμετέχουν μαζί με τις 3 χώρες από τις BIG-5 (Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία) θα πραγματοποιήσουν την πρώτη γενική πρόβα όπως, δηλαδή, θα εμφανισθούν στη ροή του ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος το βράδυ της 9ης Μαϊου.

Αυτές οι πρόβες έχουν ως σκοπό κατά κύριο λόγο να αξιολογήσουν οι διοργανωτές τη ροή των συμμετοχών μέσα στον τηλεοπτικό χρόνο (εκτέλεση συμμετοχών, μεταφορά σκηνικών, διαλείμματα, κ.α.), τον τρόπο που οι παρουσιαστές παρουσιάζουν το πρόγραμμα, το χρόνο των interval acts, καθώς και την διεξαγωγή του βαθμολογικού μέρους. Σε αυτές οι συμμετέχοντες φορούν τα κοστούμια της ζωντανής βραδιάς.

Σήμερα πραγματοποιούνται δύο dress rehearsals:

 • 1η dress rehearsal στις 16.45 ώρα Ελλάδος (15.45 CET), η οποία είναι ανοικτή στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ώστε να έχουν την πρώτη live εντύπωση από τις σκηνικές παρουσιάσεις.
 • 2η dress rehearsal ή evening preview στις 22.00 ώρα Ελλάδος (21.00 CET), την οποία θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά ζωντανό κοινό (κάτοχοι εισιτηρίων) και στην οποία θα ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν μαζί με Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία (παλαιά λέγονταν jury shows). Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των εθνικών επιτροπών δεν θα μετρήσει, καθώς στην Ημιτελική βραδιά το αποτέλεσμα καθορίζεται 100% από televoting, αλλά θα χρειασθεί σε περίπτωση που δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί televoting ή προκύψει κάποιο πρόβλημα. Αμέσως μετά το preview show θα ξεκινήσει και η ψηφοφορία για το κοινό των χωρών που δεν συμμετέχουν στην φετινή Eurovision (Rest Of The World). Η ψηφοφορία αυτή θα γίνει online μέσω στου www.esc.vote και θα υπάρχει η υποχρέωση οι ψηφοφόροι να δουν πρώτα τα clip από τις συμμετέχουσες χώρες και μετά να ψηφίσουν (κόστος 0.99 ευρώ / ψήφο).

Θα υπάρξει αύριο και μια ακόμα γενική πρόβα πριν τον Β’ Ημιτελικό (afternoon preview), η οποία πραγματοποιείται με παρουσία κοινού, επίσης, στις 16.00 ώρα Ελλάδος (15.00 CET).

Στον Β’ Ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 9 Μαϊου, η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής (κάνοντας κλικ στο τραγούδι μπορείτε να δείτε τις πρώτες πρόβες):

 1. Μάλτα Sarah Bonnici – “Loop”
 2. Αλβανία | Besa – “Titan”
 3. Ελλάδα Marina Satti – “Zari”
 4. Ελβετία Nemo – “The Code”
 5. Τσεχία | Aiko – “Pedestal”
 6. Αυστρία | Kaleen – “We Will Rave”
 7. Δανία Saba – “Sand”
 8. Αρμενία | Ladaniva – “Jako”
 9. Λετονία Dons – “Hollow”
 10. Άγιος Μαρίνος Megara – “11:11”
 11. Γεωργία Nutsa Buzaladze – “Firefighter”
 12. Βέλγιο | Mustii – “Before the Party’s Over”
 13. Εσθονία | 5miinust και Puuluup – “(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”
 14. Ισραήλ Eden Golan – “Hurricane”
 15. Νορβηγία Gåte – “Ulveham”
 16. Ολλανδία Joost Klein – “Europapa”

Επίσης, στον Β’ Ημιτελικό θα εμφανισθούν:

Γαλλία Slimane – “Mon amour”

Ισπανία Nebulossa – “Zorra”

Ιταλία Angelina Mango – “La noia”

Το gpstomusic.gr θα είναι μέσα στο Malmö Arena για να σας μεταφέρει οπτικοακουστικό υλικό και πληροφορίες για τις γενικές πρόβες της Eurovision 2024!

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds