Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

«Φτάσαμε»: Την Ηλεία με τη μοναδική φύση και τους ξεχωριστούς ανθρώπους εξερευνά ο Ζερόμ Καλούτα στην ΕΡΤ1

zerom ftasame hleia

Στην άγνωστη, αλλά ξεχωριστή και αυθεντική Ηλεία είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 17:00, από την ΕΡΤ1. Ο Ζερόμ Καλούτα εξερευνά κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα χωριά της Πελοποννήσου, που ανάμεσα σε βουνά, πυκνά δάση και φαράγγια, κρύβουν εκτός από μοναδική φύση και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Στο κέντρο του νομού Ηλείας, ο Ζερόμ φτάνει στη Σμίλα, ένα χωριό με θέα στην κοιλάδα της Ολυμπίας, όπου μαζεύει λαχανικά και μαθαίνει τα μυστικά της αυθεντικής τοπικής κουζίνας.

Διαφορετικές αποστολές τον περιμένουν στο Γούμερο, όπου συμμετέχει στο μάζεμα της ελιάς, έρχεται σε επαφή με τις καθημερινές δουλειές σε μια παραδοσιακή στάνη και απολαμβάνει τους ήχους του κλαρίνου σε μια υπέροχη τοποθεσία.

Η εξερεύνηση τον οδηγεί σε ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, στο πολύχρωμο δάσος της Φολόης, αλλά και στο χωριό Μηλιές ή αλλιώς χωριό των βαρελάδων, όπου συμμετέχει στην κατασκευή ενός βαρελιού με τον παραδοσιακό τρόπο, εξασκεί τις γνώσεις του στους τοπικούς ιδιωματισμούς και μαθαίνει στους ντόπιους Σουαχίλι…

«Φτάσαμε»

Η περιπέτεια συνεχίζεται για τον Ζερόμ Καλούτα, στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

Πάντα ανοιχτός σε κάθε νέα πρόκληση, ο Ζερόμ καλεί τους θεατές σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε φημισμένους αλλά και άγνωστους θησαυρούς της ελληνικής επικράτειας.

Ο Ζερόμ παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, εξερευνά δάση, σπήλαια, μικροσκοπικά χωριά και ιστορικά μονοπάτια,  έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, που έχουν να αφηγηθούν μοναδικές ιστορίες και μοιράζεται μαζί τους εικόνες και γεύσεις, στιγμές από την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τους χορούς και τα γλέντια τους.

Το «Φτάσαμε» είναι ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, μελωδία, χιούμορ και ξεχωριστούς ανθρώπους. Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε…

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds