Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΓΕΛ Γαστούνης: Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου προσέφεραν αίμα και χάρισαν ζωή

image 11 9

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Γαστούνης.

Σε συνεργασία με  το Κέντρο Υγείας Γαστούνης  και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης   και  εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου  Γαστούνης, του Γυμνασίου Γαστούνης και εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Πηνειού  προσέφεραν  το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής, το αίμα.

Η αιμοδοσία οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της διευθύντριας, κ. Μανουσιάδη Χριστίνας στην αρμόδια υπάλληλο  του Κέντρου Υγείας Γαστούνης.

Προηγήθηκε  την Δευτέρα 4/3/2024  ενημέρωση των μαθητών από την Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης   κ.  Μαντή Φανή για την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και τις ανάγκες που  έχει η χώρα μας σε μονάδες αίματος.

Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση δήλωσαν συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική και ξεχωριστή,  γιατί τα νέα παιδιά συνηθίζουν στην ιδέα της  σπουδαίας αυτής πράξης. Οι μαθητές/μαθήτριες ως αυριανοί ενεργοί πολίτες διαπιστώνουν ότι η αιμοδοσία είναι  μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού με πολλαπλά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

Οι φορείς που πραγματοποίησαν την αιμοδοσία ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές  και  ευχήθηκαν ειδικά στους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις  που έρχονται σε λίγο καιρό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

«Ευχαριστούμε το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου – τμήμα Αιμοδοσίας και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης και ιδιαιτέρως τη  Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας κ. Πανέτα Κωνσταντίνα, τους νοσηλευτές, κ. Αργυρόπουλο Γρηγόρη, κ. Μενύχτα Μαρία και την επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, κ. Μαντή Φανή, για τη συνεργασία στη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds