Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων Και Πολιτιστικής Κληρονομιάς –  Συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος στη θέση Κλειδί Σαμικού

SAMIKOARXAIA

Συνέχεια των σημαντικών ανασκαφών στο «Κλειδί» Σαμικού

Τη χορήγηση άδειας στο Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο για συνέχιση, κατά το έτος 2024, του ερευνητικού προγράμματος στη θέση Κλειδί Σαμικού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, αποφάσισε η  Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Και Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Ολυμπία Βικάτου.

Στο πλαίσιο της ανασκαφικής περιόδου του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος στο Κλειδί Σαμικού (έτη 2022-2026), που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ήρθαν στο φως σημαντικά στοιχεία για το μνημειακό οικοδόμημα που ανακαλύφθηκε το 2022, όπως ενημέρωσε με πρόσφατη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής αποκαλύφθηκε τμήμα του κτιρίου και κατέστη φανερό ότι οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από την αρχική εκτίμηση που βασιζόταν στη γεωφυσική έρευνα. Το συνολικό μήκος του οικοδομήματος εκτιμάται σε περίπου 28 μέτρα, το δε πλάτος του υπερβαίνει τα 9 μέτρα. Πρόκειται για ναό του 6ου αιώνα π.Χ. με δύο οικοδομικές φάσεις.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds