Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Γνωρίζω τον τόπο μου: Διδακτική επίσκεψη-περιήγηση σε κτήρια-μνημεία του Πύργου των μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου

image 10 25

Τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023 και την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις των μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε κτήρια-μνημεία στην πόλη του Πύργου. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη και μαθήτευσαν βιωματικά στην πολιτιστική κληρονομιά μας στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, «Γνωρίζω τον τόπο μου», με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον π. Θεόδωρο Χαμάλη, θεολόγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για: Βιοτεχνικά κτίρια όπως η Αλευροβιομηχανία «Δήμητρα», το εμβληματικό Θέατρο «Απόλλων», τη νεοκλασική οικία του Δημάρχου Καζάζη, τα παλαιά κτήρια που στεγαζόταν το Γυμνάσιο Θηλέων, την παλαιά Δημοτική Αγορά, το Σταυροπάζαρο, την οικία του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου και την προτομή του εθνομάρτυρα Φιλάρετου Ωλένης, το Σιδηροδρομικό Σταθμό Πύργου–Κατακόλου (Σ.Π.Κ.).

Στο τέλος οι μαθητές συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο εργασίας και ενημερώθηκαν για την ιστορία της σχολικής μονάδας του 2ου Γυμνασίου Πύργου. Οι μαθητές, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, είδαν με μια νέα ματιά την πόλη.

Τους μαθητές συνόδευσαν στη διδακτική επίσκεψη οι εκπαιδευτικοί: π. Θεόδωρος Χαμάλης, η κ. Εύα Γρηγοροπούλου, φιλόλογος και η κ. Ελισσάβετ Πλιατσικούρη, φυσικής αγωγής.

image 10 26 768x1024 1

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds