Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Πύργος – Το βιβλίο του ιστορικού-συγγραφέα Ιωάννη Βίτσα, παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

βιβλιο vivlio biblio

Παρουσίαση βιβλίου «Η παραλίμνια χώρα της Επαρχίας Ολυμπίας»

Το βιβλίο του ιστορικού-συγγραφέα Ιωάννη Βίτσα, παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:00, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, σε μια εκδήλωση, που διοργανώνουν ο δήμος Πύργου και οι Δνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

«Η παραλίμνια χώρα της Επαρχίας Ολυμπίας», είναι το πρώτο βιβλίο στο οποίο καταγράφεται για πρώτη φορά συγκεντρωμένη η ιστορία της περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τον 20ο αιώνα. 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, η αποδεικτική ισχύς του οποίου, στηρίζεται σε αρχαίους συγγραφείς, σε κλασικά έργα, σε περιηγητές, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, και σε ξένους μελετητές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Ηλείας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Φωτόπουλος και ο ίδιος ο συγγραφές του βιβλίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Ιωάννης Μανώλης, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης θα αναλάβει ο Δημοσιογράφος, Χρίστος Πλευριάς.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds