Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Η δεύτερη καρδιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας χτυπά στην Αμαλιάδα – Οι προβολές του Kids & Docs και οι παράλληλες εκδηλώσεις

m vmv

Η δεύτερη καρδιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας χτυπά στην Αμαλιάδα – Οι προβολές του Kids & Docs και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Στην πόλη της Αμαλιάδας χτυπά παράλληλα με τον Πύργο, η καρδιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: την  Κυριακή το βράδυ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου, κήρυξε την έναρξη των προβολών του Τμήματος Ντοκιμαντέρ Kids & Docs καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο Cine Cinema, τονίζοντας την παιδοκεντρική του ματιά και την εκπαιδευτική διάσταση του θεσμού. Αναφερόμενος αποκλειστικά στο Τμήμα Kids & Docs,  επανέλαβε ότι λειτουργεί ως αυτοτελές τμήμα του Φεστιβάλ στην Αμαλιάδα με ξεχωριστή διεθνή κριτική επιτροπή αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ.

Πέρα από τις καθημερινές προβολές στο Cine Cinema , διοργανώνονται αυτήν την εβδομάδα  στην πόλη και μια σειρά από εκδηλώσεις και αφιερώματα. 

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, προβλήθηκε η  γαλλική ταινία  «Έχουμε ένα όνειρο / We Have a Dream Pascal Plisson», παραγωγής 2023, μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του κινηματογράφου με πρωταγωνιστές ΑμεΑ. Την ταινία υπογράφει ο διάσημος γάλλος ντοκιμαντερίστας Πασκάλ Πλισόν.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) H προβολή καθολικά προσβάσιμη προβολή της ταινίας για άτομα με ακουστική και οπτική αναπηρία προβολή.

mnxfmxf

Οι  παράλληλες εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00 Cine Cinema

Ώρα 20:00: Πολυχώρος Πολιτισμού: Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973»  του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, η οποίαθα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις  08/12/2023 και θα λειτουργεί τις ώρες: 11:00–13:00 & 18:00–20:00

Ώρα 20.15: Cine Cinema: Εκδήλωση με θέμα «Κινηματογράφος και Ιστορία». Προηγείται η προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Ερμηνεία» του Δημήτρη Σπύρου και ακολουθεί στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο παίρνουν μέρος: οι Δημήτρης Σπύρου και Νίκος Θεοδοσίου, οι σκηνοθέτες Νίκος Καβουκίδης και Τάκης Παπαγιαννίδης, ο μουσικός, δημοσιογράφος και επιμελητής της έκθεσης φωτογραφίας Θανάσης Αλατάς και η καθηγήτρια Έλλη Λεμονίδου, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, Cine Cinema ώρα 20.00

CLIMA 2023 – H εποχή των πλημμυρών:  Εκδήλωση – συζήτηση για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και τον Φυσιολατρικό –  Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας. Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας «Mighty Afrin: In the time of floods» του Άγγελου Ράλλη. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος ο σκηνοθέτης και η παραγωγός της ταινίας, Άγγελος Ράλλης και Maria del Mar Rodriguez Yebra, ο πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΩΝ Μάκης Αράπης και το στέλεχος του οργανισμού Ράνια Σπυροπούλου και οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Ηλείας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Cine Cinema ώρα 20.00 

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας τιμά τον Τάκη Παπαγιαννίδη,. Εκδήλωση προς τιμήν του σκηνοθέτη ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών σειρών με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Τάκη Παπαγιαννίδη και προβολή της βραβευμένης ταινίας του «Η ηλικία της θάλασσας (1978)

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos