Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Πύργου – Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: Μηνύματα για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

emfili via
  • Παν. Αντωνακόπουλος: «Πρέπει να σταματήσει η υποκρισία – Αρκετή καταστροφή έχει φέρει στην κοινωνία»

Ηχηρό μήνυμα για την για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών  έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου, εν όψει της Διεθνούς Ημέρας στις 25 Νοεμβρίου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, έχοντας μια αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη θητείας του με το επιστημονικό  δυναμικό του Κέντρου-η οποία έχει επισφραγιστεί με πληθώρα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης – υποδέχτηκε στο γραφείο του τους κ.κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, Ψυχολόγο-Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Θοδωρή Γιαννόπουλο, Κοινωνιολόγο- Σύμβουλο Υποδοχής του Κέντρου, Κατερίνα Καρκούλια-Διοικητική υπάλληλο, Χρήστο Τουμπέκη-Σύμβουλο Κοινωνικής Στήριξης και Έλσα Κωστοπούλου-Υπεύθυνη έργου.

Στην τοποθέτησή του, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών  (25 Νοεμβρίου), ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε: «Στο νομικό πλαίσιο είναι κατοχυρωμένη η συμπεριφορά του σεβασμού της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου, αλλά δυστυχώς στο κοινωνικό επίπεδο-και με βάση τα πρότυπα που το ανεξέλεγκτο παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα προβάλλει-οι γυναίκες βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση. Το βλέπουμε καθημερινά και στον κοινωνικό βίο και στο χώρο εργασίας. Υπάρχει έμφυλη βία, έμφυλη διάκριση. Αυτό είναι ζήτημα πολιτισμού που αντικατοπτρίζει την έκφραση δεικτών του κοινωνικού βίου. Και ο κοινωνικός μας βίος δεν είναι από τους καλύτερους ιστορικά που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα.

Στην προσωπική μας ζωή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Βλέπουμε δυστυχώς πολλές προσωπικότητες που «υπερχειλίζει» στην κοινωνική τους συμπεριφορά η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός, να μαθαίνουμε μετά γι’ αυτούς από αστυνομικά δελτία για απρέπειες. Αν δεν αποκαλύψουμε και στηλιτεύσουμε τους δράστες, δεν θα έχουμε κάνει τίποτα. Η μαζική υποκρισία χαρακτηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό μας και αυτό συντηρεί την έμφυλη βία κατά των γυναικών και τις διακρίσεις. Πρέπει να σταματήσει η υποκρισία! Αρκετή καταστροφή έχει φέρει στην κοινωνία! Κι αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα.

Ο Δήμος Πύργου εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. Επεκτείνει τη δραστηριότητά του μάλιστα σε όλο το Νομό, με πολύ σπουδαίο έργο. Εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε δώσει προτεραιότητα σε τέτοιες δράσεις και διακριθήκαμε για τις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες μας. Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιστήμονες της δομής αλλά και των δομών της Πρόνοιας. Επέδειξαν έναν επαγγελματικό φανατισμό που σπάνιασυναντά κανείς».

Παν. Γεωργακόπουλος:«Να σταματήσει το σκοτεινό φαινόμενο της έμφυλης βίας»

Παίρνοντας το λόγο ο Ψυχολόγος-Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Παναγιώτης Γεωργακόπουλος μίλησε για το έργο της δομής, τη νέα εποχή που ξεκινά με πληθώρα δράσεων στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

«Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου, μπαίνει στο νέο ΕΣΠΑ και ανανεώνεται όλη η πορεία που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούμε μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία, τοπικούς φορείς, συλλόγους γυναικών να δείξουμε στην κοινωνία το τι σημαίνει έμφυλη βία. Η έμφυλη βία πρέπει να σταματήσει να είναι ένα σκοτεινό φαινόμενο που διαδραματίζεται πίσω από κλειστές πόρτες. Πρέπει να δημοσιοποιηθεί, να πληρώσουν οι ένοχοι, κι οι γυναίκες να αποκτήσουν τη δύναμη που θα τους οδηγήσει στην καινούργια ζωή, μακριά από τις έμφυλες διακρίσεις.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει αναλάβει έναν μεγάλο αριθμό δράσεων σε όλο το Νομό και καλούμε όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να ακολουθήσουν έναν δρόμο ελευθερίας μακριά από τις έμφυλες διαστάσεις».

afisa 2021 2027b

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos