Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία: Έξαρση του ιού Κοξάκι στα παιδιά

koxaki paidio0 ios gripi

Έξαρση του ιού Κοξάκι παρατηρείται στον Πύργο, σύμφωνα με τους παιδιάτρους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισαν να καταγράφονται κρούσματα στον Πύργο,  ωστόσο τα κρούσματα που εμφανίστηκαν ειδικά τον τελευταίο μήνα ήταν περισσότερα στον Πύργο από ότι στην Αμαλιάδα που ο συγκεκριμένος εντεροϊός βρισκόταν σε έξαρση την προηγούμενη χρονιά.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα μέσω σταγονιδίων ενώ ιδιαίτερο γνώρισμά του είναι ότι «αντέχει» σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, οπότε και η ασθένεια διαρκεί για αρκετές ημέρες. Από την άλλη ο Κοξάκι, που στην περιοχή της Ηλείας, έχει εμφανιστεί το στέλεχος που προκαλεί ήπια συμπτώματα, εξαπλώνεται εύκολα σε «κλειστούς πληθυσμούς» όπως παιδικοί σταθμοί και σχολεία και γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, καθώς αν το παιδί τους νοσήσει θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι μέχρι και την εξάλειψη όλων των συμπτωμάτων.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds