Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ηλεία: Μεγάλες οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου λόγω της φωτιάς

PYRKAGIA KAMMENA PYROS

Πηνεία: Μεγάλες οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου λόγω της φωτιάς – Έκκληση για ζωοτροφές

 Η απώλεια του ζωικού κεφαλαίου για την πυρόπληκτη περιοχή της Πηνείας στο Δήμο Ήλιδας είναι σημαντική καθώς στο πλαίσιο της καταγραφής των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι έχουν καεί πάνω από 600 ζώα.

Πρόκειται για μια διαπίστωση που ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις  των αρμοδίων φορέων και θέτει σε «συναγερμό» τον ίδιο τον Δήμο για την ταφή των ζώων και την αποφυγή κινδύνου για την δημόσια υγεία με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή.

Επισπεύδεται έτσι η διαδικασία  και θα υπάρξει συνεργασία με ιδιώτη ώστε να γίνει η μεταφορά και η ταφή των καμένων ζώων κοντά στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σύμφωνα με τα υποδεικνυόμενα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ στην ίδια περιοχή γίνεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη για την αποστολή ζωοτροφών προκειμένου να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να συντηρήσουν τα ζώα που τους έχουν απομείνει σε μια έκταση όμως που όλα έχουν γίνει στάχτη και η βόσκηση είναι αδύνατη. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται προσπάθειες και από την ΠΕ Ηλείας ενώ η έκκληση των προηγούμενων ημερών έχει ευαισθητοποιήσει και ιδιώτες που έκαναν ήδη δωρεές ζωοτροφών σε χωριά όπως το Μαζαράκι, η Απιδούλα, ο Πρόδρομος κλπ.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds