Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 2ου HEYDAY ROAD

Περίληψη του 2ου Δρόμου της Ακμής

Περίληψη του 2ου “Δρόμου της Ακμής”

Αγαπητοί Φίλοι,

Τώρα που κάπως η ένταση και οι παλμοί της περασμένης εβδομάδας έχουν καταλαγιάσει, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ενστάλαξη των προθέσεων και σκέψεων μας.

Το “Heyday Road”, δεν είναι απλώς ένας αγώνας.

Ενώνοντας ιστορικά τοπωνύμια σε ένα μοναδικό ταξίδι, είναι πρεσβευτής της Ιστορίας και του πολιτισμού.

Του δώσαμε μορφή επιλέγοντας τον υπερμαραθώνιο, καθώς νιώθουμε πως οι αγώνες του σώματος πρέπει να συνδυάζονται και να συναγωνίζονται με τους αντίστοιχους του πνεύματος.

Ενσωματώνοντας την ουσιαστική Ελληνική παιδεία και μορφή, απαιτεί την υψηλή πνευματική συγκέντρωση και υπέρβαση του σώματος, στοιχεία που αντανακλούν την ίδια την ουσία του «Heyday Road».

Η φιλοσοφία και η πεποίθησή μας είναι πως ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό το ταξίδι δίχως ιδιαίτερα πιεστικά χρονικά όρια.

Με αφετηρία το κοινό πνεύμα, τον νου, ιδέες και αφορμές και ενώ κάνουμε θεσμό την ετήσια μεγάλη συνάντησή μας στην αρχή του καλοκαιριού, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας παρουσιάζουμε το υλικό που προέκυψε, εδώ.

Ελπίζουμε να σας μεταφέρει κάπως, τα συναισθήματα που νιώσαμε όλοι οι παρόντες.

Στόχος μας είναι να νιώσουν όλοι, Έλληνες και μη, τον Λυκούργο σαν δικό τους ήρωα, είτε να βρουν ακολουθώντας το παράδειγμά του, τον αντίστοιχο δικό τους και να ενσωματώσουν το ταξίδι στην προσωπική τους ζωή.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στο επόμενο “Heyday Road” στις 31.5 – 1.6.2025

————————

Σημειώνεται ότι το «HEYDAY ROAD» («Ο Δρόμος της Ακμής») ενώνει τη Σπάρτη με την Ολυμπία, δύο ιστορικά και διεθνούς φήμης τοπωνύμια, και φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας μέσω ενός μοναδικού αθλητικού γεγονότος με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο.

Φέτος, η εκκίνηση του αγώνα έγινε το Σάββατο 25 Μαΐου στη Σπάρτη και ο τερματισμός την Κυριακή 26 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία. Οι δρομείς διέσχισαν την Πελοπόννησο, καλύπτοντας την απόσταση των 165,9 χλμ. Στη διαδρομή πέρασαν από τη Μεγαλόπολη, όπου ολοκληρώθηκε και ο μικρότερος αγώνας των 72,8 χλμ.

Ο αγώνας αυτός ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλου, με τους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής του HEYDAY ROAD, κ. Θανάση Καλαμαρά κ. Γιώργο Βαμβακίτη και κ. Αλέξανδρο Παπαστρατηγάκη.

Κεντρική ιδέα του «HEYDAY ROAD» είναι να αναδείξει τη γέννηση του Αθλητικού Ιδεώδους και να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης και αναγέννησης σε όλα τα επίπεδα. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας διοργάνωσης ήταν η θέσπιση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το όραμα των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί το event ως ένα διεθνές σημαντικό γεγονός, με τη βοήθεια του οποίου θα προσελκύονται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέσω συμπληρωματικών δράσεων. Μέσω της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, στόχος είναι να αναδειχθούν και να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να προσελκύσουν νέους κατοίκους και επενδυτές.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds