Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso 1
mouries mish

Νίκος Κοροβέσης: Νέος σύγχρονος σταθμός απολύμανσης στην πύλη εισόδου του λιμανιού Κυλλήνης

1000043998

Ενισχύεται το δίκτυο προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της Ηλείας από την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Ένας νέος, σύγχρονος σταθμός απολύμανσης τίθεται σε λειτουργία στην πύλη εισόδου του λιμανιού της Κυλλήνης, στο πλαίσιο των διαρκών μέτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την πρόληψη και τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Η εγκατάσταση του σταθμού σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία εισόδου της Ηλείας ενισχύει ουσιαστικά την προστασία της τοπικής κτηνοτροφίας. Στο σημείο θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις οχημάτων, μηχανημάτων και εξοπλισμού που συνδέονται με μεταφορές ζώων, ζωοτροφών και άλλες κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Ο νέος σταθμός στο λιμάνι της Κυλλήνης εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο που έχει αναπτύξει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με βάση τις υποδείξεις των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών και τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι σταθμοί απολύμανσης έχουν ήδη αναπτυχθεί στα Λεχαινά, στη Γαστούνη, στις Καρούτες, στην Επαρχιακή Οδό Πύργου–Κυπαρισσίας πλησίον των φυτωρίων Κωνσταντούρου, στα Χάνια Πανόπουλου, στο Σιμόπουλο, στα όρια Αχαΐας–Ηλείας επί της Εθνικής Οδού Πατρών–Πύργου, στο Επιτάλιο, στα Κρέστενα, στο Γιαννιτσοχώρι και στη Μιράκα – Αρχαία Πίσσα. Παράλληλα, προβλέπεται κινητός σταθμός, ο οποίος αναπτύσσεται σε διαφορετικά σημεία ανάλογα με τις ανάγκες και την εξέλιξη των κρουσμάτων.

Στο δίκτυο προστέθηκε επίσης ο σταθμός στη διασταύρωση προς Φιγαλεία, επί της Εθνικής Οδού Ζαχάρως–Κυπαρισσίας, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μετά την εμφάνιση νέας εστίας της νόσου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε:

«Η προστασία του ζωικού κεφαλαίου και του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της Ηλείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Με τον νέο σύγχρονο σταθμό στην πύλη εισόδου του λιμανιού της Κυλλήνης ενισχύουμε την πρώτη γραμμή άμυνας σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία εισόδου του Νομού.

Το δίκτυο των σταθμών απολύμανσης ενισχύεται και προσαρμόζεται διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Απαιτείται η συνεργασία όλων και η αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των μέτρων βιοασφάλειας».

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας παραμένει σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους κτηνοτρόφους, τους μεταφορείς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής.

1000043998
1000043996
1000043997
1000043995

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos