Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ποδηλατικό Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία –L’ Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

image 6 4

Ποδηλατικό Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ποδηλατικούς ρυθμούς έχει μπει η Δυτική Ελλάδα καθώς πλησιάζει ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’ Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA, ο οποίος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ΕΥ ΖΗΝ Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εμβληματική αυτή γιορτή της ποδηλασίας θα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές διαδρομών στη μαγευτική φύση της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή των 128 χλμ. (The Race), τη μικρότερη κυκλική διαδρομή των 76 χλμ. (The Ride), αλλά και την επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή των 17 χλμ. (The Fun Ride), η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν μία αξέχαστη ανοιξιάτικη ποδηλατική εμπειρία.

Ο αγώνας των 128 χλμ. θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 08:30 π.μ. από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο και θα τερματίσει, ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή και περνώντας κατά σειρά από τις παρακάτω περιοχές: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαία Πίσα, Λάλας, Δεξιά προς 111, Αριστερά προς Φολόη, Κούμανης, Αριστερά προς 111, 111, Πανόπουλος, Πρόδρομος, Σκλίβα, Σιμόπουλο, Καλό παιδί, Πανόπουλος, Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανος, Μαμουσέικα, Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η διαδρομή των 76 χλμ. (εκκίνηση 08:45 π.μ.), θα είναι επίσης κυκλική και, με αφετηρία και τερματισμό στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, θα κινηθεί στις περιοχές Αρχαία Πίσα, Λάλας, Αριστερά προς Νέα Πέρσαινα, Αγία Άννα, Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανος και Μαμουσέικα.

Τέλος, η διαδρομή μήκους 17 χλμ. (εκκίνηση 09:00 π.μ.) θα ακολουθήσει τη διαδρομή Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, Φαναράς, Κοσκινάς, Μάγειρας, Πλάτανος, Πελόπιο, φτάνοντας μέχρι τη στροφή προς Πουρνάρι. Από το σημείο αυτό, οι ποδηλάτες επιστρέφουν προς τα πίσω, ακολουθώντας τη διαδρομή Πελόπιο, Πλάτανος, Φαναράς, τερματίζοντας και αυτοί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. 

Για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 08:00 έως και τις 15:30 στην ευρύτερη περιοχή, με τους δρόμους να επανέρχονται σε κυκλοφορία διαδοχικά μετά την έλευση των αθλητών.

Αναλυτικότερα:

Στην Αρχαία Ολυμπία, η Πραξιτέλη Κονδύλη θα παραμείνει κλειστή από τις 07:00 έως και τις 15:30, ενώ για τους ακόλουθους δρόμους, οι ώρες θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Αρχαία Πίσα, Λάλας, Φολόη, Κούμανης (08:00-11:00)
  • Δρόμος 111 (09:00-14:00)
  • Νέα Πέρσαινα, Αγία Άννα (09:00-13:00)
  • Πανόπουλος, Πρόδρομος, Σκλίβα, Σιμόπουλο, Καλό παιδί (10:00-14:00)
  • Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο,

Πλάτανος, Μαμουσέικα (10:00-14:30)

  • Φαναράς, Κοσκινάς, Μάγειράς, Πλάτανος, Πελόπιο  (08:00-13:00)

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds