Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Καταρρέει το κάστρο της Κορώνης

koroni kastro

Το κάστρο της Κορώνης αποτελεί ένα εμβληματικό μνημείο για την περιοχή, ωστόσο αντιμετωπίζει ζητήματα στατικότητας. Κατά καιρούς αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα και γίνονται εργασίες αναστήλωσης, όπως και αυτό το διάστημα. Το κάστρο είναι επισκέψιμο και μάλιστα υπάρχουν κατοικίες σε μεγάλο κομμάτι του.

Ο δήμος Πύλου Νέστορος ανησυχεί για το μέλλον του κάστρου και θέλει να ενισχυθούν αυτές οι εργασίες. Ο Παναγιώτης Μαργιάννης αντιδήμαρχος (Πύλου Νέστορος), μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη πραγματοποίησης περισσότερων εργασιών για να περιοριστούν τα μεγάλα προβλήματα.

«Το κάστρο είναι ένα εμβληματικό ενετικό κάστρο. Το κράτος έχει φανεί γενναιόδωρο με τις εργασίες που έχουν γίνει , σαφώς όμως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια. Δεν έχει γίνει κάποια μελέτη όσον αφορά την ακρόπολη του κάστρου, πρέπει εκεί να επικεντρωθούμε, έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Ένα άλλο πρόβλημα που προσπαθούμε να επιλύσουμε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι η αποβλάστηση του κάστρου. Κάθε χρόνο γίνεται εξωραϊσμός του κάστρου, κάθε χρόνο φυτρώνουν και πάλι τα φυτά.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργο στήριξης των πρανών του κάστρου και του νοτιοανατολικού προμαχώνα, ένα έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ, έργο στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Διεύθυνση αναστήλωσης βυζαντινών μνημείων η εφορεία αρχαιοτήτων και ο δήμος», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργιάννης, ενώ αναφέρθηκε και στην τουριστική περίοδο.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds