Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Κεντρική Πλατεία Πύργου – Πανηλειακή Συγκέντρωση Φορέων Ν.Ηλείας

vitrina pyrgos agora

Πανηλειακή Συγκέντρωση Φορέων Ν.Ηλείας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στις 22/11 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου

Οι φορείς του Ν Ηλείας

αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία στις 22-11-2023 κατά του νέου προς ψήφιση φορολογικού νομοσχέδιου και καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Μετα τιμής

Το συντονιστικό των φορέων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΗΛΕΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι Φορείς:

 1. Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας
 2. Ένωση Λογιστών ΦοροτεχνικώνΝ. Ηλείας
 3. Εμπορικός Σύλλογος Πύργου «ΟΕρμής»
 4. Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας
 5. Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας
 6. Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας
 7. Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων «Διόνυσος Πύργου»
 8. Σύλλογος Κομμωτών Ν. Ηλείας
 9. Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Ηλείας
 10. Σύλλογο Ιδιοκτητών ΕπιβατηγώνΤαξί καιΑγοραίων Νομού Ηλείας «Ο Ερμής»
 1.  Τεχνικό Επιμελητήριο Νομαρχιακή ΕπιτροπήΗλείας
 2. 12.Ομοσπονδία σωματείωνπωλητών λαϊκώναγορών ειδών Ελλάδας εκτός Αττική και Θεσσαλονίκης
 3. Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων
 4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΩΠΟΛΩΝ Ν ΗΛΕΙΑΣ Η ΟΜΟΝΙΑ
 5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΟΡΟΠΟΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 6. ΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
 7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΚΤΙΚΩΝ Ν ΗΛΕΙΑΣ
 8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ
 9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΕΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ν ΗΛΕΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Η Κυβέρνηση επέλεξε, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, την οριζόντια φορολογική επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα οδηγήσει μαθηματικά ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικά πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη, σε αναγκαστικό κλείσιμο βιβλίων και βίαιη έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα.

Με τα νέα φορολογικά μέτρα η Κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή. Προστατεύει τους λίγους, τα μεγάλα εισοδήματα, σε βάρος των πολλών. Με την εισαγωγή φορολογητέου «τεκμαρτού» εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει πραγματικά αποκτηθεί, η Κυβέρνηση αντί να μας στηρίξει, μας δίνει τη χαριστική βολή.

Τα νέα φορολογικά μέτρα ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησής μας.

Η Κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία έχει σωρευμένα χρέη στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, έχει απωλέσει ρυθμίσεις οφειλών και κινδυνεύει με επιβολή άμεσων καταδιωκτικών μέτρων.

Η Κυβέρνηση μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει την φοροεισπρακτική πολιτική της, μας στοχοποιεί όλους συλλήβδην ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα, επιχειρεί να μας ταυτίσει με τους μισθωτούς, ενώ γνωρίζει ότι είμαστε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες (όπως έχει ήδη κρίνει και το ΣτΕ με τις υπ’ αρ. 1880 και 1888/2019 αποφάσεις του), ενώ σημειωτέον δεν έχουμε το αφορολόγητο εισόδημα ούτε τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές των μισθωτών, και παράλληλα, για τον προσδιορισμό του «τεκμαρτού» φορολογητέου εισοδήματος χρησιμοποιείται, όχι ο καθαρός φορολογητέος μισθός του μισθωτού αλλά ο μικτός μισθός, συνυπολογιζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς να ξεχνάμε και την πρόσφατη υπέρογκη αύξησή τους από την ίδια Κυβέρνηση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το «τεκμαρτό» φορολογητέο εισόδημα προσαυξάνεται αφενός με βάση το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος και αφετέρου σωρευτικά με βάση το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας και με βάση συντελεστή όταν ο ετήσιος τζίρος είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του ΚΑΔ, που οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των επαγγελματιών.

Περαιτέρω, η επίκληση ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά είναι απόλυτα προσχηματική, αφενός διότι αφορά συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις και αφετέρου διότι τυχόν προσπάθεια αμφισβήτησής τους, δικαστικά ή διοικητικά, καθίσταται στην πράξη, όπως έχει αποδειχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλυσιτελής.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα.

Η Κυβέρνηση, εν τέλει, επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κλπ).

Την ίδια μάλιστα στιγμή που εφαρμόζει αυτήν την φοροεπιδρομή ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρίες που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια, καθώς επίσης και τομείς όπως, επί παραδείγματι, τα καύσιμα, τα μερίσματα και η συγκέντρωση κεφαλαίου.

Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την επαγγελματική μας ύπαρξη όσο και για την αξιοπρέπειά μας. Ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα, η οποία θα είναι έντονη, μαζική και διαρκής.

Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράστασή σας στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα είναι καταστροφική για τον μικρομεσαίο επαγγελματία. Είναι η ώρα που θα πρέπει να πάρετε δημόσια θέση.

Ο καθένας μας θα κριθεί από τις πράξεις και τις παραλείψεις του.

Με εκτίμηση,

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, ο πρόεδρος Δημήτριος Δημητρουλόπουλος

Για την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Ηλείας, ο πρόεδρος Αλέξιος Νταουλάρης

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου, ο πρόεδρος Γιαννικούλης Χρήστος

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, ο πρόεδρος Ξανθούλης Ηλίας

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας, ο πρόεδρος Νικολόπουλος Φώτης

Για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, ο πρόεδρος Γαλανόπουλος Αλέκος

Για το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων, ο πρόεδρος Τζαμαλής Νικόλαος

Για τον Σύλλογο Κομμωτών Ν. Ηλείας, ο πρόεδρος Διονυσόπουλος Ιωάννης

Για τον Σύνδεσμο Υδραυλικών Νομού Ηλείας, ο πρόεδρος Ρούκης Κωνσταντίνος

Για τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Ταξί και Αγοραίων Νομού Ηλείας «Ο Ερμής», ο πρόεδρος Τσαπάρας Παναγιώτης

Για το Τεχνικό Επιμελητήριο Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, ο πρόεδρος Γεωργακόπουλος Χρήστος

Για την Ομοσπονδία σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών ειδών Ελλάδας εκτός Αττική και Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος Τομαρόπουλος Στέφανος

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Κρεστένων, ο πρόεδρος Καρνάρος Αναστάσιος

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos