Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

IMG 20231113 WA0005

Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Ηλείας Κ. Μιχάλη Κατρίνη και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ηλείας κ. Δημήτρη Βάλαρη, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας , το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, και το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα και να επισημάνουν το προγραμματικό πλαίσιο του Κινήματος για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στις συναντήσεις με τους Διοικητές, τους Υπευθύνους , το Ιατρικό και Διοικητικό προσωπικό επισημάνθηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Δομές Υγείας του Νομού, όσο και οι πολίτες της Ηλείας.
Η εικόνα των περιφερειακών δομών του Ε.Σ.Υ. προβληματίζει και γεννά ερωτήματα ,με κύριο το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων κυρίως λόγω έλλειψης πόρων στον τομέα της υγείας.
Παρόλη την υγειονομική κρίση που ταλαιπώρησε τη χώρα μας, όπως και τον υπόλοιπο πλανήτη, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να το στηρίξει έμπρακτα μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του ταμείου ανάκαμψης όπως οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
Το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνο κόμμα,  προτείνει 8 μεγάλες παρεμβάσεις για το ΕΣΥ και συγκεκριμένα:

instagram
  1. Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
  2. Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία.
  3. Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία.
  4. Δημιουργία  Σύγχρονων     και      καινοτόμων    μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
  5. Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.
  6. Η Υγεία στα Νησιά.
  7. Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης.
  8. Ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.
IMG 20231113 WA0000

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds