Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ι. Ν . ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

420777752 7979524772074388 3354121242604591925 n

Τα Παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η ελπίδα των παιδιών μας είναι η Εκκλησία! Η Εκκλησία δεν έρχεται στον κόσμο για να στερήσει τη Ζωή και γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία και να τα οδηγούν τακτικά στον Ιερό Ναό. Τα Παιδιά μας δεν έχουν μόνο υλικές κα μορφωτικές ανάγκες, έχουν και πνευματικές. Θέλουν πρότυπα. Και όταν το πρότυπο του Χριστού της Παναγίας και των Αγίων της Εκκλησίας μας δεν μπει ως οδηγός και θεμέλιο στη ζωή τους δυστυχώς θα έρθει η ώρα που θα απορρίψουν την όποια αυθαίρετη, εύθραυστη και μετέωρη αγωγή που τους δώσαμε. Και θα πορευτούν στη ζωή τους εγκλωβισμένα στα αδιέξοδά τους προς μεγάλη θλίψη των Γονέων. Με όσα συμβαίνουν και θα συμβούν γύρω μας είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη τα παιδιά μας από την μικρή ηλικία να διδαχθούν την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, καθώς επίσης να μάθουν να ζητούν την βοήθεια του Θεού. Η εμπιστοσύνη στο Θεό δίνει απόλυτη ασφάλεια, γιατί ο Θεός είναι το παν! Η Κατήχηση είναι θεμελιώδες κεφάλαιο και όχι πάρεργο… αφού πρόκειται για την συστηματική προσπάθεια της Αγίας μας Εκκλησίας να διδάξει στα πιστά μέλη αυτής, τις βασικές δογματικές αλήθειες της, εντάσσοντάς τα ταυτόχρονα στη Μυστηριακή και Ενοριακή ζωή της. Η δε Κατήχηση μικρών αλλά και των μεγάλων πρέπει να γίνει πλέον το προπύργιο της διαφύλαξης αρχών και αξιών στην σημερινή μάλιστα ζοφερή και άνυδρη πνευματικά εποχή, που όλα ισοπεδώνονται και αποδομούνται και αυτό είναι το βασικό και ουσιαστικό έργο της Εκκλησίας, έστω και αν τις αποδίδουν αρνητικές κριτικές όσοι ενοχλούνται από το έργο Της!

Με αυτές τις σκέψεις και με την χάρη του Θεού, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αρκετά Κατηχητόπουλα της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου με την επιμέλεια του εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα και την άοκνη φροντίδα της Κατηχήτριας Μαρίας Γιαννοπούλου-Μούτσου, έκοψαν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, σε μία σεμνή τελετή την Βασιλόπιτα, προσδοκώντας μία καλή και ευλογημένη χρονιά, καθώς επίσης κάθε πρόοδο και ευλογία του Θεού στη Ζωή τους. Το φλουρί κέρδισε ο μικρός μαθητής και Ιερόπαιδας Αριστείδης Αναστ. Κωστόπουλος. Είθε οι στιγμὲς του Νέου Σωτηρίου 2024, να γίνουν σκαλοπάτια απ’ όπου θα κατεβαίνει η Χάρις του Τριαδικού Θεού, στη ζωή μας και θα ανεβαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας προς την Ουράνια Βασιλεία Του!.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos