Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Κορονοϊός- Δ. Ελλάδα: Γεμάτα τα νοσοκομεία με ασθενείς

KORONA ENTATIKI NOSOSKOMEIO

Με μεγάλη δυναμική συνεχίζεται το «κύμα» κορωνοϊού όπως και γρίπης τις τελευταίες ημέρες.

Τα νοσοκομεία σταδιακά γεμίζουν με ασθενείς που έχουν Covid-19. Πρόκειται κυρίως για απλές νοσηλείες, χωρίς να είναι μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ειδικά από τη στιγμή που αυξάνεται και η κυκλοφορία των ιών της εποχικής γρίπης, καθώς και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων του χειμώνα.

Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» για την εξάπλωση των ιώσεων, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα και κατά βάση επικαιροποίηση του εμβολιασμού κυρίως από τους ηλικιωμένους και ανθρώπους που είναι ευάλωτοι να νοσήσουν βαριά.

Σύμφωνα με το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, η θετικότητα του κορωνοϊού στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με αμέσως προηγούμενη. Σε διάστημα επτά ημερών καταγράφηκαν 1.176 εισαγωγές, με τον συγκεκριμένο δείκτη να παρουσιάζει αύξηση κατά 38% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Παρέμεινε, βέβαια, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Αυξημένος σε σχέση με τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων, παρόλο που δεν έχει σχέση με τα «βαριά» πανδημικά κύματα όταν η ανοσία του πληθυσμού (μέσω νόσησης και εμβολιασμού) δεν είχε «χτιστεί» στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Οι περισσότερες νοσηλείες καταγράφονται στα νοσοκομεία της Αττικής, με πρώτο σε αριθμό νοσηλευόμενων να είναι το «Σωτηρία» που διαχρονικά από την αρχή της πανδημίας διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι νοσηλείες ανά Υγειονομική Περιφέρεια, έως και το Σάββατο, κατανέμονταν ως εξής:

1η Υπε (Αττικής): 354 νοσηλευόμενοι ασθενείς

2η Υπε (Πειραιώς και νησιών του Αιγαίου): 192 ασθενείς

3η Υπε (Μακεδονίας): 158 ασθενείς

4η Υπε (Μακεδονίας και Θράκης): 179 ασθενείς

5η Υπε (Θεσσαλίας): 99 ασθενείς

6η Υπε (Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών): 148 ασθενείς

7η Υπε (Κρήτης): 40 ασθενείς

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds