Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Λαβρόφ: «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία συνέβαλε στην εκκαθάρισή της κοινωνίας μας»

LAVROV

«Ο ρωσικός λαός θα είναι πάντα σε θέση να αναγνωρίζει τα αποβράσματα και τους προδότες και να τους φτύνει σαν τη μύγα στο στόμα»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική επίθεση ενάντια στην Ουκρανία συνέβαλε στην «εκκαθάριση» της Ρωσίας από άτομα «που δεν αισθάνονται, ότι είναι μέρος της ρωσικής ιστορίας και της ρωσικής κουλτούρας».

Από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από σχεδόν δύο χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα για πολιτικούς λόγους ή από φόβο μήπως χρειαστεί να καταταγούν στο στρατό, μια επιλογή που καταδικάστηκε έντονα από τις ρωσικές αρχές. Η καταστολή κάθε διαφορετικής φωνής έχει στείλει εκατοντάδες άλλους στη φυλακή, καθώς καμία κριτική της πολιτικής του Κρεμλίνου δεν είναι ανεκτή.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συσπείρωσε απίστευτα την κοινωνία μας και συνέβαλε στην εκκαθάρισή της από ανθρώπους που δεν αισθάνονται ότι είναι μέρος της ρωσικής Ιστορίας και της ρωσικής κουλτούρας» δήλωσε ο Λαβρόφ χρησιμοποιώντας τον επίσημο όρο της επίθεσης κατά της Ουκρανίας. «Κάποιοι έφυγαν, άλλοι έμειναν και άρχισαν να σκέφτονται», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές, οι οποίες λένε ότι θέλουν να «αποναζιστικοποιήσουν την Ουκρανία», αναφέρονται στην ανάγκη «εξαγνισμού» της κοινωνίας. Στις αρχές του πολέμου, τον Μάρτιο του 2022, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει, ότι «μια τέτοια πραγματική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα ενισχύσει μόνο τη χώρα μας». «Κάθε λαός, ο ρωσικός λαός ειδικότερα, θα είναι πάντα σε θέση να αναγνωρίζει τα αποβράσματα και τους προδότες και να τους φτύνει σαν τη μύγα στο στόμα», είπε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos