Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μάριος Παπαευσταθίου: Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι μια πολύπλοκη πολιτική και στρατιωτική κρίση 

papaeustathiou marios

Ο  Τρικαλινός Καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου σε συνέντευξη του εξηγεί και αναλύει την Τεχνολογία στην λωρίδα της Γάζας στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τις οικονομικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο (Βίντεο από Άμυνα και Γεωστρατηγική)

instagram

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι μια πολύπλοκη πολιτική και στρατιωτική κρίση που έχει εκδηλωθεί επανειλημμένα στη Μέση Ανατολή. Η χρήση της τεχνολογίας και των οπλικών συστημάτων σε αυτήν τη σύγκρουση είναι σημαντική και πολύπλευρη.

1.      Ισραηλινή Τεχνολογία:

o    Στρατιωτικές Τεχνολογίες: Το Ισραήλ είναι γνωστό για την ανάπτυξη προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών. Έχει αναπτύξει πολλά συστήματα όπλων, αεροσκαφών, ραντάρ και άλλων πολεμικών εξοπλισμών.

o    Σύστημα Πυύραυλικής Αμυντικής Ασπίδας: Το Ισραήλ έχει αναπτύξει το σύστημα Iron Dome που αποτελεί ένα αποτελεσματικό αντιπυραυλικό σύστημα για την προστασία από επιθέσεις πυραύλων.

2.      Xαμάς και Οπλικά Συστήματα:

o    Ρουκέτες: Η Χαμάς, χρησιμοποιεί  ρουκέτες και πυραύλους για επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Οι περισσότερες από αυτές είναι συνηθισμένα πυραύλια, αλλά και πιο προηγμένα συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί στη επίθεση της 7 Οκτωβρίου 2023.

o    Υποκατάστατα Σημεία Σύνδεσης (Tunnels): Η Χαμάς έχει χρησιμοποιήσει υπόγεια συστήματα τούνελ για επιθέσεις και για να μεταφέρει προμήθειες, αποφεύγοντας τα ισραηλινά στρατηγικά σημεία.

Ο πόλεμος αυτός είναι πολύπλευρος και η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των δυνάμεων. Το Ισραήλ επιδιώκει την αναβάθμιση των στρατιωτικών του δυνατοτήτων, ενώ οι παλαιστινιακές ομάδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τεχνολογική υποχρέωση με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων απλών, αλλά αποτελεσματικών, τακτικών.

amyna geostratigiki

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds