Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Με φόντο το Παρίσι αρχίζει το Ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά

arion titan pirgou wrestling pali

«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα», είχε πει τον 6ο αιώνα π.Χ ο Κινέζος Φιλόσοφος Λάο Τσε. 

Ενα ταξίδι που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στο μυαλό σου, που τα συναισθήματά του δεν περιγράφονται με λέξεις, που θα το διηγείσαι ακόμα και στα εγγόνια σου ξεκινάει από το… Μπακού. 

Από αύριο έως και την Κυριακή διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν το Ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά Πάλης που δίνει δύο εισιτήρια, σε κάθε προολυμπιακή κατηγορία για το Παρίσι 2024. 

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 7 αθλητές και στόχος είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιο συγκεκριμένα στην ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι: Ηλίας Ζαϊράκης (60κ.), Αρίωνας Κολιτσόπουλος (67κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.) και Μιχάλης Ιωσηφίδης (97κ.). Στη γυναικεία Πάλη θα συμμετέχουν η Μαρία Πρεβολαράκη (53κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (76κ.), ενώ στην ελευθέρα θα παλέψει ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (86κ.). 

arion titan pirgou wrestling pali

Πρόκειται για μία διοργάνωση, με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, καθώς μεταξύ άλλων και στα τρίλ στιλ θα διεκδικήσουν την πρόκριση 13 αθλητές που ήδη έχουν κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

Οι Ελληνες αθλητές, που στο σύνολό τους, έχουν δοξάσει την χώρα είτε σε Παγκόσμια, είτε σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια, θα παλέψουν να πάρουν το μαγικό εισιτήριο. 

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο με το στιλ της ελληνορωμαϊκής και θα ακολουθήσει το Σάββατο η γυναικεία Πάλη και την Κυριακή η Ελευθέρα. Σε κάθε στιλ οι αγώνες πρόκρισεις θα αρχίζουν το πρωί και θα ολοκληρώνονται την ίδια ημέρα, όπου οι δύο φιναλιστ σε κάθε κατηγορία θα πάρουν αυτομάτως το εισιτήριο για το Παρίσι 2024. 

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Αλέξης Κολιτσόπουλος, Ηλίας Παγκαλίδης, Χριστόφορος Ξενίδης, Μόησεν Μαριγέι, ενώ αρχηγός αποστολής είναι η Λία Νικολάου. 

Στο Μπακού βρίσκεται η διεθνής διαιτητής Παυλίνα Γεωργίου, η οποία με την σειρά της ευελπιστεί ότι θα βρίσκεται κι εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

elop

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos