Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Με τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΛΓΑ επικοινώνησε η Διονυσία Αυγερινοπούλου- Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές από το χαλάζι

avgerino ilia

Με τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΛΓΑ επικοινώνησε η Διονυσία Αυγερινοπούλου- Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές από το χαλάζι

Άμεσο ενδιαφέρον για τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην αγροτική παραγωγή κοινοτήτων του δήμου Ήλιδας και του δήμου Πηνειού. καθώς και στο κοιμητήριο της Γαστούνης, επέδειξε η βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μεταφέροντας την εικόνα του προβλήματος στα αρμόδια υπουργεία και στον ΕΛΓΑ.


Όπως ανέφερε, η ζημιά είναι σοβαρή σε προϊόντα που ήταν έτοιμα για συγκομιδή και πώληση, όπως η πατάτα και το πρώιμο καρπούζι στον Ηλειακό Κάμπο, εξέλιξη που έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στο αγροτικό εισόδημα των παραγωγών της περιοχής, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί επίσης ελαιόδεντρα, κηπευτικά και σιτηρά στην περιοχή της Πηνείας (Εφύρα, Μαζαράκι, Σιμόπουλο, Οινόη, Κάμπος, Αυγή, Λάττα, Αγραπιδοχώρι, Σκλίβα Βελανίδι) αλλά και κοινότητες όπως το Αυγείο, το Σώστι, τα Καλύβια, η Αρχαία Ήλιδα, ο Άγιος Δημήτριος, το Κέντρο και ο Κολοκυθάς.


Η βουλευτής Ηλείας υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η καταγραφή της ζημιάς από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε να δρομολογηθεί η έγκαιρη και επαρκής αποζημίωσή τους, καθώς πρόκειται για καλλιέργειες πολύ σημαντικές για την αγροτική οικονομία και το τοπικό εισόδημα.
«Είναι αναγκαία η γρήγορη καταγραφή της ζημιάς στις καλλιέργειες των πληγέντων αγροτών της Ηλείας, προκειμένου να προχωρήσουν το συντομότερο εφικτό οι αποζημιώσεις και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μειώσει αισθητά τον χρόνο αναμονής σε σχέση με το παρελθόν, για να λαμβάνουν οι παραγωγοί άμεσες και επαρκείς αποζημιώσεις», δήλωσε η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds