Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Δημιουργούμε έναν ισχυρό πνευματικό και πολιτικό δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αναδεικνύουμε τις μεγάλες δυνατότητες της Ηλείας»

429989262 1106311897076875 6815181696027919175 n

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιο, αλλά και τις Δημοτικές ΑρχέςΔήμων της Ηλείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι στιγμές είναι ξεχωριστές και ιστορικές για την Ηλεία. Αποτέλεσε μεγάλη χαρά, που για ακόμη μία φορά βρεθήκαμε στο Φανάρι, σε αυτόν τον ιερό τόπο για την Ορθοδοξία, έναν τόπο με αιώνες ιστορίας, που ξυπνά μνήμες και μας συγκινεί όλους.Επισκεφθήκαμε, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιο, τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας & Ωλένης.

Θυμίζω, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκετον περασμένο Σεπτέμβριο, σε Επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, γεγονός που κατέστησε ακόμη εντονότερη την επιθυμία του, να συμβάλλει και να συνδράμει στην προσπάθεια διεκδίκησης σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Ηλεία.Πρόκειται για προγράμματα, όπως το είναι το MED, το NEXT MED, το HORIZON, το ADRION, καθώς και άλλα διασυνοριακά προγράμματα, μεταξύ του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, των Δήμων Πύργου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, από κοινού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

Είναι φανερό, ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία, αλλά και τη δική μας – εκ νέου -επίσκεψη στο Φανάρι, δημιουργείται ένας ισχυρός πνευματικός, θρησκευτικός και πολιτικός δεσμός, ένας δεσμός αγάπης, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται κοντά στα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία, πάνω στη βάση κρίσιμων πρωτοβουλιών που λαμβάνει, για την ανάδειξη του τόπου μας. Ενός τόπου ευλογημένου, με μεγάλες δυνατότητες και τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Αλλά και ενός τόπου που έχει βιώσει τις συνέπειες της Κλιματικής κρίσης, θέματα για τα οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, και έχει συμβάλει στην χάραξη πολιτικών, για την αντιμετώπιση αυτών των συνεπειών.

Η Ηλεία έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προόδου, κυρίως με την κατασκευή υποδομών που είναι κρίσιμες για την ανάπτυξή της, όπως ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο, αλλά ταυτόχρονα είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και σε θέματα του Περιβάλλοντος, γι’ αυτό και θέλουμε η όποια ανάπτυξη να στηρίζεται σε σωστές, ορθολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις. Έχουμε προχωρήσει πλέον σε έναν σωστό Χωροταξικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό, για να αποφύγουμε τις έντονες συνέπειες που βιώσαμε στο παρελθόν, από την Κλιματική κρίση. Ταυτόχρονα. έχουμε αναπτύξει μία πολλή σημαντική συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, και χτίζουμε μία δυνατή σχέση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Magna Graecia» με τις πόλεις της νότιας Ιταλίας, που έχουν έναν μεγάλο ιστορικό και πνευματικό δεσμό με την πατρίδα μας, την Ηλεία, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Χαιρόμαστε πραγματικά, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι όχι απλά αρωγός αλλά ενεργός συμμέτοχος σε όλη αυτήν την προσπάθεια, και είμαστε βέβαιοι ότι ανάλογη βοήθεια θα έχουμε και από την Καθολική εκκλησία, καθώς επίκειται επίσκεψή μας τον προσεχή Οκτώβριο στο Βατικανό και συνάντηση με τον ΑγιώτατοΠαπά Φραγκίσκο. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου,και συνεχίζουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε αυτή τη βαθειά σχέση, η οποία θα έχει μόνο θετικές και ευεργετικές επιδράσεις για τον τόπο μας.

Κάνουμε τον τόπομας «πηγή» ανάπτυξης και προόδου, και είμαι βέβαιος ότι μέσα από την διαρκή και μεθοδική δουλειά αλλά και την απαιτούμενη συνεργασία, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ακόμη πιο εντατικά. Είναι μία υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον τόπο μας, και κυρίως απέναντι στους Ηλείους!»

430002886 417237744319695 1322015133368091529 n

Τριήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη,  πραγματοποιηεί  Ηλειακή Αντιπροσωπεία ap;o την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 03 Μαρτίου 2024, με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Υφυπουργό Προστασίας
του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα , Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα

Είχαν σειρά από συναντήσεις και επαφές με τον Επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης, Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

429989262 1106311897076875 6815181696027919175 n

Η αποστολή συνεπικουρείται από τον Επίσκοπο Αμορίου και Πρόεδρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ.κ. Νικηφόρο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλάρετο Σπανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου κ. Θεοδώρου Νικόλαο, τον Αναπληρωτή Δημάρχου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παπαηλιού Σωτήριο, την Αναπληρώτρια Δημάρχου Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Κακαλέτρη Γεωργία, τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σκλαβενίτη Γεώργιο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Καραντζά Ανδρέα, την κ. Κλιάρη Ιωάννα Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, τον υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και συντονιστή σχεδιασμού και υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο καθώς και τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σμέρο Βασίλειο.

Η Ηλειακή Αντιπροσωπεία όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τσαμίχας, ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις κοινές δράσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CERV , που είναι δομημένο στο θέμα «Magna Graecia», αλλά συγχρόνως και για τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων, για ένταξη στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, NEXT MED, HORIZON, ADRION καθώς και σε άλλα διασυνοριακά προγράμματα, μεταξύ του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, των Δήμων Πύργου Ηλείας, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, από κοινού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Τα θέματα της συνάντησης της Ηλειακής Αντιπροσωπείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

1ο Θέμα: Ενημέρωση για την από κοινού προετοιμασία υποβολής προτάσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, ΝEXT MED, HORIZON, ADRION καθώς και σε άλλα διασυνοριακά προγράμματα από τους Δήμους Πύργου, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ελληνοϊταλικό
Επιμελητήριο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο , την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

2ο Θέμα: Ενημέρωση για τις κοινές δράσεις (ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERV) , που θα αρχίσουν να υλοποιούνται στην Ηλεία από τις 18/09/2024 έως και τις 22/09/2024 και αντίστοιχα στην Νότια Ιταλία τον Μάιο του 2025.

3ο Θέμα: Ενημέρωση για την επίσκεψη της Ηλειακής και Ιταλικής αντιπροσωπείας στο Βατικανό, στις 06/10/2024 έως και 08/10/2024, στο πλαίσιο της κοινής πορείας – συνεργασίας των δύο πλευρών.

Σήμερα Κυριακή 03/03/2024 παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος
του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχη παρουσία της Ηλειακής Αντιπροσωπείας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds