Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιχάλης Κατρίνης – Με λουκέτο κινδυνεύουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί – ανάγκη για παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών

katrinis foto3

Με σκοπό να δοθεί μια εύλογη παράταση για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης που ορίζει ο νόμος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Πύργου που απευθύνεται προς την υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Κεραμέως.

Για το θέμα αυτό ο Ηλείος Βουλευτής είχε και ενημερωτική συνάντηση με τον αρμόδιο για το θέμα εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Συκεών-Νεαπόλεως.

Η αναγκαιότητα για την παράταση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν επαρκεί ο χρόνος για τις νέες διοικήσεις των δήμων να διευθετήσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες αδειοδότησης, με αποτέλεσμα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να βρίσκονται στον αέρα και να απειλούνται κυριολεκτικά με λουκέτο. Ως εκ τούτου, οι κοινωνικές επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι τεράστιες για τα παιδιά, τους εργαζόμενους γονείς και τους εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο του Δήμου Πύργου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds