Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιχάλης Κατρίνης – ‘’Παρεμβάσεις υπέρ των ελληνικών συμφερόντων στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ’’

W FOTO

Στην ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας εστίασε την παρέμβασή του στην 23η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Μιχάλης Κατρίνης, ενώ παράλληλα έθεσε και το ζήτημα της διαρκούς απειλής της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από τις 4 έως 6 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας ως μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, ο Έλληνας βουλευτής επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τους λίγους συμμάχους που όχι μόνο επιτυγχάνει τον στόχο να δαπανήσει 2% του ΑΕΠ σε αμυντικό εξοπλισμό, αλλά τον ξεπερνά. Αυτό, όπως τόνισε, έχει ένα σοβαρό δημοσιονομικό κόστος, εφόσον  η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια πέρασε μια μεγάλη περίοδο επώδυνης δημοσιονομικής προσαρμογής και συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης της οικονομίας. Για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι αμυντικές της δαπάνες από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, δεν είναι μόνο η κομβική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και η αντίστοιχη συμβολή της στην εξυπηρέτηση των κοινών στόχων της συμμαχίας που την αναγκάζουν να προχωρά σε συνεχή αναβάθμιση των αμυντικών της δυνατοτήτων, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη και με μια παράδοξη κατάσταση: μια γειτονική χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ να απειλεί την εθνική της κυριαρχία.

Στη συνέχεια ο Έλληνας βουλευτής επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, θέτοντας τρία συγκεκριμένα ζητήματα:

– Την ενθάρρυνση από το ΝΑΤΟ των συνεργιών μεταξύ των κρατών-μελών του στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε τελικά ένα μέρος του κόστους των αμυντικών δαπανών να επιστρέφει ως προστιθέμενη αξία σε μια χώρα που δαπανά τόσο μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της.

– Την πρόβλεψη και εξασφάλιση της συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, στους τομείς της μακροχρόνιας υποστήριξης και της λεγομένης ασφάλειας εφοδιασμού, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την υποδομή του ΝΑΤΟ.  

– Τη δημιουργία νέων στοχευμένων πακέτων υποδομών, που θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.  

Στο πλαίσιο των εργασιών του διατλαντικού φόρουμ ο Ηλείος βουλευτής επισκέφθηκε την Αμερικανική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Αννάπολης. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

W FOTO

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds