Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μιχάλης Κατρίνης: «Σε άλλες χώρες ο πληθωρισμός μειώνεται στα τρόφιμα, στην Ελλάδα αυξάνεται»

katrinismixalis

Βασικά σημεία συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΝΤ1

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια μία σειρά προτάσεων για την ακρίβεια, συνομιλεί τακτικά με τις ενώσεις καταναλωτών και έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενιαίας αρχής καταναλωτή που θα προστατεύσει πραγματικά τους καταναλωτές.

Όμως η κυβέρνηση κωφεύει και αδρανεί, με συνέπεια η ακρίβεια που διαβρώνει τα εισοδήματα τα χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, να έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια. Όλα τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η μείωση τιμών 5%, τα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, το Market Pass (που αποσύρθηκε) δεν έχουν αποδώσει, ενώ η εισαγόμενη ακρίβεια που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται καθημερινά. Προτείνουμε τη μείωση ΦΠΑ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει και υποστηρίζει ότι δεν έχει αποτέλεσμα, όταν ο πληθωρισμός τροφίμων-βάσει στοιχείων της Eurostat- έχει μειωθεί μέχρι 17 μονάδες στις χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ, όπως η Πορτογαλία και η Πολωνία.

Σε σχέση με τα προβλήματα των αγροτών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, τη μικρότερη επιβάρυνση την είχε ο πρωτογενής τομέας. Για εμάς ήταν μια συνειδητή επιλογή, γιατί αν δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια και αν δεν στηρίξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, τότε θα έχουμε προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ και πιστεύει στους αγρότες και τους στηρίζει, ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα δίνουν ανακούφιση στα προβλήματά τους, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα όπως ο μηδενισμός του ΦΠΑ στο πετρέλαιο, η ρύθμιση των χρεών, η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ενώ θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε για τη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, η οποία είναι πολύ υψηλή και αποτρεπτική για πολλούς να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες, αυτό που εισπράττουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, είναι μειωμένες ενισχύσεις και πετσοκομμένες αποζημιώσεις, οι οποίες καταβάλλονται πολύ καθυστερημένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πυρόπληκτοι αγρότες της Ηλείας, που δεν έχουν αποζημιωθεί στο σύνολό τους δυόμισι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, παρά τις εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού από την Αρχαία Ολυμπία

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds