Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιχάλης Κατρίνης: «Θα σταματήσει η κυβέρνηση την καταστροφή της σταφιδικής κληρονομιάς μας;»

mixalis katrinis vouli

Θα σταματήσει η κυβέρνηση την καταστροφή της σταφιδικής κληρονομιάς μας;

Σε σχέση με την απαξίωση των εκτάσεων της ΣΚΟΣ στην Ηλεία και τις καταστροφές που έχουν γίνει, με αποκορύφωμα την καταστροφή της ‘’γενετικής τράπεζας’’ σταφίδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

‘’Μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλεί η αποκάλυψη της μεγέθους και των συνεπειών της καταστροφής ενός σημαντικού μέρους της παραγωγικής, πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ηλείας στις εκτάσεις που κατέχει η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) Α.Ε., χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, καμία διαφάνεια και καμία λογοδοσία.

Η καταστροφή της γενετικής τράπεζας σταφίδας στην περιοχή όπου βρίσκεται η «έπαυλη Καρανικολού» σε κτήμα 200 στρεμμάτων αποτελεί μια αδιανόητη πράξη, που έρχεται να ξεπεράσει και τις χειρότερες εκτιμήσεις σχετικά με την απαξίωση και την εγκατάλειψη των σημαντικών εκτάσεων και υποδομών που έχει στην κατοχή της η ΣΚΟΣ στην Ηλεία.

Δυστυχώς απέναντι σε αυτή την κατάσταση η αμήχανη αδράνεια και αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται τελικά να ενθαρρύνει το συγκεκριμένο φορέα να λειτουργεί αυθαίρετα, καταστροφικά και εις βάρος των σταφιδοπαραγωγών, της πολύτιμης κληρονομιάς του τόπου μας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει για την ανάπτυξη.

Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την κυβερνητική σιωπή, όταν από τις 15 Νοεμβρίου παραμένει αναπάντητη η ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία αφορά ακριβώς την απαξίωση των εκτάσεων που κατέχει η ΣΚΟΣ στην Ηλεία.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες και να μην παρακολουθεί αμέτοχη την καταστροφή που συμβαίνει, αλλά να εξασφαλίσει ότι αυτή η κληρονομιά θα προστατευτεί και θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά’’

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds