Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ι.Μ ΗΛΕΙΑΣ

avgerinopoulou 1

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σεβασμιότατε

Σεβαστοί Πατέρες

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι,

εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου χρόνια πολλά, καλάκαι ευλογημένα από το Θεό για τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν.

Σας ευχαριστήσω εγκαρδίως για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, να παρακολουθήσω τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης, στον Πύργο και την Αμαλιάδα, με τίτλο «Θεός εφανερώθη εν cαρκί».

Δυστυχώς, οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι στην Ηλεία, ώστε να γίνω κοινωνός του Πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τις ομιλίες, τα θεατρικά δρώμενα, την βυζαντινή μουσική, καθώς και την παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη μας, με τίτλο «Στήλη Άλατος».

Η σημερινή εκδήλωση οδηγεί στην  πνευματική αναβάθμισή μας και η παρουσία σας εδώ αποδίδει τον δέοντα σεβασμό στην Εκκλησία μας για όσα πολλά και σημαντικά έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, για την πολύτιμη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία επιτελεί ένα εξαιρετικόποιμαντικόκαι κοινωνικό έργο.

Υπό τη φωτισμένη καθοδήγηση του ΣεβασμιοτάτουΜητροπολίτη μας, Αθανασίου Β’, ενός ιεράρχημε πνευματική οξυδέρκεια,διακριτικότητακαι αγάπη για τον πλησίον, ο οποίος κατορθώνει να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που ζουν δύσκολες ημέρες, πάντα με τον πιο απλό και ταπεινό τρόπο.Η παρουσία του συνδράμει τα μέγιστα στην πνευματική καλλιέργεια καθώς και στην ψυχική ανάταση των πολιτών της Ηλείας.

Με αυτές τις σκέψεις, συγχαίρω την Οργανωτική Επιτροπή και τους συντελεστές των εκδηλώσεων και εύχομαι καλά Χριστούγεννα και το 2024 να είναι ένας χρόνος του φωτός, της δημιουργικότητας, του πνεύματος και του πολιτισμού και μέσα από τις δράσεις της Μητροπόλεώς μας να διασφαλίζεται η ελπίδα, να μεταφέρεται το Ορθόδοξο μήνυμα της Αγάπηςκαι της Αλληλοκατανόησης.

Σας ευχαριστώ πολύ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds