Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία παρκινγκ εντός της πόλης του Πύργου αποφάσισε το δημοτικο συμβούλιο

dimotikosy,voyliopyrgosiliakanea iliakanea

Η αναγκαιότητα εξεύρεσης χώρων στάθμευσης τέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβουλίου Πύργου, με το συγκεκριμένο θέμα να συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς η εν λόγω ενέργεια κρίνεται πλέον άκρως απαραίτητη από τη δημοτική αρχή του Στάθη Καννή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για την μίσθωση ακινήτου και την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας προσωρινός χρόνος.

instagram

«Από την πρώτη στιγμή, όπως και προεκλογικά, έχουμε εξαγγείλει θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη, σαν πρώτο μέτρο υλοποιούμε την απαγόρευση οχημάτων στους πεζόδρομους και στις πλατείες του Πύργου. Σα δεύτερο μέτρο είναι αυτό που ξεκινά με την απόφαση. Μας ενδιαφέρει να κινηθούμε άμεσα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το κομμάτι. Αυτό είναι το μέλημά μας και βάσει αυτού κινούμαστε» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Ειδικότερα, το θέμα αφορά στην μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία παρκινγκ για την στάθμευση οχημάτων εντός της πόλης του Πύργου. Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης  Βασίλης  Παναγόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει η ανάγκη για την μίσθωση κατάλληλων οικοπέδων για κάλυψη των αναγκών στάθμευσης οχημάτων των δημοτών και των επισκεπτών της ηλειακής πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος τα εν λόγω ακίνητα θα πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να εξυπηρετούν τους πολίτες και συγκριμένα σε απόσταση 500 – 600 μέτρων από το κέντρο του Πύργου.

Για την μίσθωση παρκινγκ αναμένεται να διενεργηθεί άμεσα δημοπρασία, η οποία σε περίπτωση που καταστεί άγονη, μπορεί να γίνει απευθείας μίσθωση με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι όροι της διακήρυξης έχουν ήδη εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή.

«Οι χώροι στάθμευσης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει το Δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν, η δημοτική αρχή αποφάσισε να απαλύνει το πρόβλημα αυτό, μισθώνοντας αδόμητα ακίνητα για προσωρινό διάστημα, μέχρι την εξεύρεση μόνιμου χώρου. Ήδη, στις προτάσεις τις ΟΧΕ υπάρχει η πρόβλεψη για δημιουργία παρκινγκ στο χώρο του Αγίου Διονυσίου» είπε ο κ. Παναγόπουλος, που πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πύργου ενδέχεται να ενεργοποιήσει ξανά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, κυρίες στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι όποιο οικόπεδο μισθωθεί θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ θα υπάρξει μέριμνα τόσο για τη φύλαξη των οχημάτων, όσο και για την ασφάλεια του χώρου. Σχετικά με τον αν οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο ώστε να χρησιμοποιούν το δημοτικό παρκινγκ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι αυτό θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο. Ακόμα, ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι ο χώρος που θα δημιουργηθεί μόνιμο δημοτικό παρκινγκ, θα προκύψει από την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, ενέργεια που έχει ήδη δρομολογηθεί.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds