Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

my Coast gov.gr – Δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας στην παραλία στην οποία είμαστε να μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο χώρος που έχει εκμισθωθεί

MYCOASTGR ILIAKA

«Το my Coast gov.gr είναι μια εφαρμογή που έρχεται να δώσει λύση και να συνεργαστεί κράτος και πολίτης»

«Το my Coast gov.gr είναι μια εφαρμογή που έρχεται να δώσει λύση και να συνεργαστεί κράτος και πολίτης»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αισιόδοξος ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου για το my Coast gov.gr

Στη νέα ψηφιακή εφαρμογή για τους πολίτες, το MyCoast gov.gr, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm, λέγοντας ότι «είναι μια εφαρμογή που έρχεται να δώσει λύση και να συνεργαστεί κράτος και πολίτης.

Δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας στην παραλία στην οποία είμαστε να μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο χώρος που έχει εκμισθωθεί, αν έχει εκμισθωθεί, καθώς φαίνεται το περίγραμμα, τα τετραγωνικά, οπότε και εμείς ως πολίτες μπορούμε να δούμε αν σωστά εκεί υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Και το ίδιο όμως το κράτος με πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες θα σκανάρει την εικόνα και μόνο του θα κάνει τα αυτονόητα». Ο κ. Παπαστεργίου συμπλήρωσε ότι οι κτηματικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις παραλίες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου. Ο υπουργός επεσήμανε μάλιστα ότι η εν λόγω πλατφόρμα είναι ελληνική έμπνευση, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η όλη διαδικασία για δημοπρασίες για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας θα γίνεται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι μετά το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί η έκδοση των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης και γέννησης. Ειδικότερα επεσήμανε ότι «μετά το Πάσχα, ξεκινάνε οι διαδικασίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για να καταργηθεί η έκδοσή τους και πλέον η αναζήτησή τους να γίνεται αυτεπάγγελτα από τις υπηρεσίες». Μίλησε για το action bot, τη νέα λειτουργία του mAigov, η οποία έχει τη δυνατότητα με τη συναίνεση του πολίτη να ολοκληρώνει για εκείνον μια διοικητική διαδικασία, κυρίως την έκδοση πιστοποιητικών.

Στο μεταξύ έκανε λόγο και για την πλατφόρμα σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα, η οποία ανοίγει άμεσα και θα καταγράφει και θα παρακολουθεί τους ακάλυπτους χώρους που αποτελούν εστίες κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών, με τους πολίτες να έχουν την υποχρέωση να εισάγουν στη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα δήλωση καθαρισμού για κάθε οικόπεδο ή ακάλυπτο χώρο η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Ως εκ τούτου, οι δήμοι θα ελέγχουν μέσω της πλατφόρμας αν έχει υποβληθεί η δήλωση και αν όντως έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες. «Θα στέλνουν κατευθείαν ειδοποίηση στη θυρίδα του πολίτη στον gov.gr για να πράξει αυτό που πρέπει κι αν δεν το κάνει να επιβληθεί το πολύ αυστηρό πρόστιμο» είπε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds