Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Τραγέλαφος με φωτιστικά LED δήμου: Τοποθετήθηκαν σε γειτονικό & σε περιοχή χωρίς ρεύμα

led fotismos

Τραγελαφικές καταστάσεις που, δυστυχώς, κόστισαν στους δημότες του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει για την απερχόμενη διοίκηση Βούρου, το Σωματείο Εργαζομένων. Πρόκειται για το έργο  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» με κόστος 3.598.842,70 ευρώ, που, όπως είχαν αποκαλύψει οι εργαζόμενοι, όχι μόνο ήταν υπερκοστολογημένο αλλά και βασίστηκε και σε λάθος μελέτη! Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των εργαζομένων του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού, ήταν να γίνει μόνο προμήθεια με κόστος 1.090.842,8 ευρώ και η αντικατάσταση τους από τους Ηλεκτρολόγους του Δήμου. Πρόταση η όποια στηρίχτηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου.

Τώρα, όπως αποκαλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων με βάση αναλυτικά στοιχειά που κατέγραψε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, μεταξύ άλλων:

  1. Έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά led σε μεταλλικούς ιστούς πέρα από τα διοικητικά όρια του Δήμου Ν.Φ προς Μενίδι (11 τεμ). 11 τεμ x 700 ευρώ = 7.700 ευρώ Απεγκατάσταση 27,50 x 11 τεμ = 302,5 ευρώ. Σύνολο 8.002,5 ευρώ δώρο στο Μενίδι!
  2. Έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά led (εργατικές πολυκατοικίες) που δεν έχουν τροφοδοτηθεί ποτέ με ρεύμα γιατί εκκρεμούν δικάστηκες αποφάσεις μεταξύ κατοίκων και Δήμου και δεν ανάβουν, ούτε ξέρει κανείς αν ποτέ ανάψουν. Αυτό το γνωρίζει ο διευθυντής κ. Ντιούδης. Γιατί δεν το γνωστοποίησε αρχής εξ αρχής στην ιδιωτική εταιρία ΔΑΜΙΣ (μελέτη) και ΝΤΑΣΤΕΡΙΔΗ (τοποθέτηση);
  3. Έχουν τοποθετηθεί διαφορετικά τύπου φωτιστικά led (ύφος, καθώς και σε ισχύ watt ) στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της Δεκελείας. Συγκεκριμένα από το ΠΠΙΕΔ έως τον κινηματογράφο είναι δυνατά σε watt, από τον κινηματογράφο έως την είσοδο προς πρώην Κένταυρο αλλάζει ο τύπος φωτιστικού καθώς και σε watt (ποιο χαμηλή ισχύ), στην συνεχεία αλλάζει ο τύπος φωτιστικού μέχρι το φουγάρο (3ο Λύκειο) και τέλος από το φουγάρο έως τα φανάρια του Βλάχου ξανά αλλάζουν. Με ποιο σκεπτικό όλη αυτή η εναλλαγή? Έγινε φωτομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται ενίσχυση σε watt? Και αν χρειάζεται, γιατί δεν τοποθετήθηκε ο ίδιος τύπος φωτιστικού σε όλο τον πεζόδρομο της Δεκελείας και να αλλάζουν μόνο τα watt ώστε να υπάρχει ομοιομορφία?
  4. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην κεντρική πλατεία Πατριάρχου. Στα σημεία «Βενέτης», «Αμπελάκια» και «Ευριπίδης» έχουν ίδιο τύπο φωτιστικού, ενώ στον «Γρηγόρη» αλλάζουν. Γιατί?
  5. Επίσης παρατηρούμε ότι έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά led σε πάρκα, πλατειές κλπ, με τα ίδια χαρακτηριστικά (επισκεψιμότητα, δεντροστοιχία, επικινδυνότητα κλπ), όμως δεν έχει γίνει η ίδια επιλογή φωτιστικού (ισχύ watt). Πχ στην Ν. Χαλκηδόνα συγκριτικά με την Ν. Φιλαδέλφεια έχουν μπει αρκετά περισσότερα φωτιστικά με μεγαλύτερη ισχύ – watt. Γιατί? Με ποιο σκεπτικό?

Παράλληλα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους λείπουν μια σειρά φωτιστικά, βραχίονες προβολείς που περιέχονται στην σύμβαση με τον ιδιώτη, συνολικού κόστους 500.096,96 ευρώ.

aftodioikisi

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds