Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ν. Κοροβέσης: Αλλάζει όψη το Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο αισθητικών αλλά κυρίως ουσιαστικών και λειτουργικών παρεμβάσεων στο Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας. Τα παραπάνω, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης κατά την επίσκεψη του το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον οδικό άξονα Θολό-Λέπρεο-Φιγαλεία-Ναός Επικούριου Απόλλωνα οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Το – εν εξελίξει – έργο αφορά την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων από καθιζήσεις και καταπτώσεις πρανών, από έλλειψη ορατότητας λόγω παρόδιας βλάστησης και από έμφραξη τάφρων και αγωγών.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση προϊόντων καταπτώσεων ή κατολισθήσεων, η αποκατάσταση του οδοστρώματος με την κατασκευή επιχώματος, η διάνοιξη τάφρων σε έδαφος κάθε φύσεως (γαιώδες, ημιβραχώδες και βραχώδες), ο καθαρισμός και η μόρφωση τάφρων τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, μικροκατασκευές (φρεάτια, ορθογωνικές τάφροι κ.λ.π.) με σκυρόδεμα, οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων πρανών, νησίδων, των θέσεων των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης κ.λ.π. της οδού από ανεπιθύμητη βλάστηση με τυχόν επαναλήψεις, η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού, η χειρονακτική ή και μηχανική φόρτωσή τους σε όχημα μεταφοράς, η μεταφορά και η εκφόρτωση τους σε κατάλληλο χώρο.

«Με ικανοποίηση είδατις παρεμβάσειςμας,πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Το μεγάλο έργο ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας το οποίο αλλάζει σταδιακά όψη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Όλες οι εργασίες αποσκοπούν στην επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση χωρίς καμία μεταβολή των γεωμετρικών και λοιπών χαρακτηριστικών της.

Με την κατασκευή του έργου εξασφαλίζεται καλύτερη βατότητα των οδικών αξόνων και διαμορφώνονται ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και θα αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα. Συνεχίζουμε να είμαστε παντού, για όλους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds