Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Νέα Φιγαλεία – Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας σε μαθητή του δημοτικού σχολείου – Κλειστό για απολύμασνη

sxoleio taxi edra

Το παιδί που είναι 9 ετών, παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, για περεταίρω εξετάσεις, θεραπεία και νοσηλεία.

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας είχαμε χθες σε μαθητή του δημοτικού σχολείου Νέας Φιγαλείας, με αποτέλεσμα ο δήμος Ζαχάρως να αποφασίσει ότι σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά, προληπτικά, για απολύμανση.

Το παιδί που είναι 9 ετών, παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, για περεταίρω εξετάσεις, θεραπεία και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού που παρουσίασε το κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, παρ’ όλα αυτά ο δήμος Ζαχάρως άμεσα προχώρησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινότητα.

Για την λήψη των απαραίτητων μέτρων υπήρξε χθες σύσκεψη του δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τον διευθυντή του Κέντρο Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη, όπου και αποφασίστηκε να κλείσουν προληπτικά τα δύο σχολεία και να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, «προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη μέτρων και αποφασίσαμε να γίνει απολύμανση αύριο (σ.σ. σήμερα) στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας.

Προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία, είμαστε δίπλα στους γονείς και στο παιδί, επικοινώνησα με τη μητέρα του και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα το παιδί θα είναι και πάλι στο σπίτι του και δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους». Να σημειωθεί ότι επικοινωνία με την οικογένεια του παιδιού είχε και ο κ. Νίκος Κουτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος (με καθήκοντα Αντιδημάρχου) του Δήμου Ζαχάρως, που και αυτός ευχήθηκε πολύ σύντομα το παιδί να επιστρέψει «σιδερένιο» στο σπίτι του.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds