Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί

ripes iliakanea

Η προσοχή εστιάζεται σήμερα στα κυβερνητικά στελέχη, πρωτίστως στον Μάκη Βορίδη και τη στάση τους. Πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει τα δικά του μηνύματά του χωρίς να παρεκκλίνει από τη μέχρι στιγμής «γραμμή» του για την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων παιδιών αλλά και δίχως να προτίθεται να κάνει (πολιτικές) κινήσεις εν βρασμώ σε ό,τι αφορά στελέχη του που διαφωνούν.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλει στην παρούσα φάση ένα ενδοκυβερνητικό μέτωπο για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Αντίθετα, στην εισαγωγική τοποθέτησή του θα «σηκώσει» επικοινωνιακά και τις παρεμβάσεις του Γιώργου Φλωρίδη στη Δικαιοσύνη (νέος δικαστικός χάρτης).

Την «ισότητα στον γάμο» θα παρουσιάσει ο Σκέρτσος (αρμόδιος, κατά το πρόσφατο ΦΕΚ, συνολικά για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα) και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ο έτερος υπουργός Επικρατείας. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Μάκης Βορίδης δεν θα ρίξει λάδι στη φωτιά με τις διατυπώσεις του. Όμως ξεκάθαρα θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Στην κατεύθυνση αυτή θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση του όταν έρθει η ώρα στο κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα ο υπουργός σε συνομιλητές του επισημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος πάντως σε όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου έχει εμφανιστεί ενωτικός για την κεντροδεξιά παράταξη. Στη λογική ότι υπάρχει όντως μια διαφωνία αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η «σημαντική δουλειά» της κυβέρνησης και η «εμπιστοσύνη» στον Μητσοτάκη. «Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η κυβέρνηση» έλεγε χαρακτηριστικά προ ημερών. Μένει να φανεί αν σήμερα υπάρξει ενώπιον των υπουργών απάντηση του πρωθυπουργού στην τοποθέτησή του.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds