Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Οι πρώτοι 5 που επιλέχθηκαν ανά ΥΠΕ

greece ype υπε

ΕΣΥ: Ένας στους δύο που κατέχουν σήμερα θέση διοικητή σε δημόσιες δομές υγείας δεν πέρασε τις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του

ΕΣΥ: «Κόπηκαν» στις εξετάσεις οι μισοί διοικητές

Ένας στους δύο ανθρώπους που κατέχουν σήμερα θέση διοικητή σε δημόσιες δομές υγείας δεν πέρασε τις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2023.

Αιτήσεις για συνολικά 173 θέσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, εκ των οποίων οι 21 για διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) και οι υπόλοιπες για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων υπέβαλαν 1.277 άτομα.

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη νέων διοικητών ΥΠΕ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία για την επιλογή και τοποθέτηση διοικητών νοσοκομείων.

Οι εξετάσεις, που αποτελούν πλέον αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη στις θέσεις των διοικητών και υποδιοικητών των ΥΠΕ και των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ  γραπτά και ηλεκτρονικά στο τέλος Μαρτίου και δεν σχετίζονταν με τεστ γνώσεων.

Οι πρώτοι 5 που επιλέχθηκαν ανά ΥΠΕ

Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες με τους επιτυχόντες στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (ΥΠΕ), στους οποίους αναγράφονται τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης του συνόλου των υποψηφίων, των αποκλειομένων υποψηφίων, των πληρούντων τα απαιτούμενα προσόντα υποψηφίων καθώς και τα μόρια που πέτυχαν μεταξύ άλλων.

Από τους σημερινούς 7 Διοικητές ΥΠΕ, οι 5 βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη. Πρόκειται για τους Διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ (Ροϊλός, Μπογιατζίδης, Τσαλικάκης, Σερέτης και Παπαβασιλείου).

Πηγή: Κathimerini.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds