Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
viber image 2023 12 03 13 22 21 358
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Infuencers: Οι πωλήσεις, τα κέρδη, ο τρόπος – Πώς η ΑΑΔΕ βάζει τέλος στην αδιαφάνεια με ελέγχους

influencers diadis

Σε εξαψήφια νούμερα φτάνουν τα ποσά που κερδίζουν οι infuencers με μια αναφορά ή φωτογραφία τους, καταφέρνοντας να κάνουν συγκεκριμένα προϊόντα ανάρπαστα. Έχει δημιουργηθεί ουσιαστικά, μια αγορά που μετρά δισεκατομμύρια ευρώ.

Έως σήμερα τα κέρδη έρχονται με βασικό χαρακτηριστικό την αδιαφάνεια, ωστόσο πλέον η ΑΑΔΕ αναθεωρεί νόμους βάζοντας νέους κανόνες. Θα ελέγχονται, στο εξής, τα έσοδα και οι οικονομικές συναλλαγές αλλά και τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κατάταξη που δημιουργείται, ανάλογα με την απήχηση διαμορφώνονται κατηγορίες, ξεκινώντας από τους νάνο influencers και φτάνοντας μέχρι τους mega. Εκεί τα ποσά για μια και μοναδική ανάρτηση μπορούν να «εκτοξευτούν».

«Ξεκινάμε από μερικές εκατοντάδες ευρώ από τους πιο μικρούς influencers και οι σελέμπριτις influencers μπορεί να φτάνουν και νούμερα που φτάνουν τους πενταψήφιο τα αριθμούς. Έχουμε φτάσει τα 200.000 ευρώ για μια πιο μακροχρόνια συνεργασία για την ελληνική αγορά» εξηγεί στην ΕΡΤ η υπεύθυνη Μάρκετινγκ, συντονίστρια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης εταιρείας ψηφιακού μετασχηματισμού, Χρύσα Φακή.

Ενώ προσθέτει:

«Θα πιεστούν και οι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα σε αυτόν τον κλάδο, tα ποσά δε θα μειωθούν αντίστοιχα θα αυξηθούν γιατί θα μπει το κομμάτι της φορολόγησης οπότε οι επενδύσεις απλώς θα αυξηθούν κατά τον φορολογικό συντελεστή που τους αρμόζει».

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει πλατφόρμα με τις νομικές υποχρεώσεις και τους κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds