Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Infuencers: Οι πωλήσεις, τα κέρδη, ο τρόπος – Πώς η ΑΑΔΕ βάζει τέλος στην αδιαφάνεια με ελέγχους

influencers diadis

Σε εξαψήφια νούμερα φτάνουν τα ποσά που κερδίζουν οι infuencers με μια αναφορά ή φωτογραφία τους, καταφέρνοντας να κάνουν συγκεκριμένα προϊόντα ανάρπαστα. Έχει δημιουργηθεί ουσιαστικά, μια αγορά που μετρά δισεκατομμύρια ευρώ.

Έως σήμερα τα κέρδη έρχονται με βασικό χαρακτηριστικό την αδιαφάνεια, ωστόσο πλέον η ΑΑΔΕ αναθεωρεί νόμους βάζοντας νέους κανόνες. Θα ελέγχονται, στο εξής, τα έσοδα και οι οικονομικές συναλλαγές αλλά και τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κατάταξη που δημιουργείται, ανάλογα με την απήχηση διαμορφώνονται κατηγορίες, ξεκινώντας από τους νάνο influencers και φτάνοντας μέχρι τους mega. Εκεί τα ποσά για μια και μοναδική ανάρτηση μπορούν να «εκτοξευτούν».

«Ξεκινάμε από μερικές εκατοντάδες ευρώ από τους πιο μικρούς influencers και οι σελέμπριτις influencers μπορεί να φτάνουν και νούμερα που φτάνουν τους πενταψήφιο τα αριθμούς. Έχουμε φτάσει τα 200.000 ευρώ για μια πιο μακροχρόνια συνεργασία για την ελληνική αγορά» εξηγεί στην ΕΡΤ η υπεύθυνη Μάρκετινγκ, συντονίστρια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης εταιρείας ψηφιακού μετασχηματισμού, Χρύσα Φακή.

Ενώ προσθέτει:

«Θα πιεστούν και οι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα σε αυτόν τον κλάδο, tα ποσά δε θα μειωθούν αντίστοιχα θα αυξηθούν γιατί θα μπει το κομμάτι της φορολόγησης οπότε οι επενδύσεις απλώς θα αυξηθούν κατά τον φορολογικό συντελεστή που τους αρμόζει».

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει πλατφόρμα με τις νομικές υποχρεώσεις και τους κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds