Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη νέα επένδυση στο τουριστικό περίπτερο του Παρά θίν’ αλός στη Ζαχάρω

parathinalos zaxaro Παρά θίν’ αλός στη Ζαχάρω

Συνάντηση με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου είχε ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη νέα επένδυση και τη μίσθωση που αναμένεται να γίνει στο τουριστικό περίπτερο του Παρά θίν’ αλός στη Ζαχάρω. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική συνάντηση καθώς συζητήθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν τις εκτάσεις της ΕΤΑΔ στο νομό μας και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε συνεργασία και με τον ίδιο τον κ. Νικολακόπουλο αλλά και με τους Δήμους που εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο, για το Παρά θίν’ αλός οι εξελίξεις είναι ιδιαιτέρως θετικές, καθώς και τον ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αλλά και η πρόταση της ΕΤΑΔ είναι να δώσει τέλος επιτέλους στη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το εγκαταλελειμμένο και μαραζωμένο τουριστικό περίπτερο, που άλλοτε ήταν το σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη και κίνηση στην περιοχή του Δήμου Ζαχάρως.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε πιέσει για να λήξει με θετική εξέλιξη η υπόθεση της επαναλειτουργίας του Παρά θίν’ αλός και είχε συνεργαστεί αρκετές φορές, τόσο με τον Δήμο, όσο και με την ΕΤΑΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του και επεσήμανε ότι η Εταιρία αντιλαμβάνεται πλέον τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου, κάτι που θα δώσει νέα πνοή, θα συμβάλλει στην τουριστική ανάσα που χρειάζεται η Νότια Ηλεία και η Ζαχάρω, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο και με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα πολύ καλό βήμα ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλα ζητήματα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην κα Χατζηγεωργίου τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με την περιοχή του Καϊάφα, μια περιοχή που αποτελεί την αιχμή ανάπτυξης για ολόκληρο τον νομό μας.

Εκεί λοιπόν συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις ήπιας μορφής που θα μπορούσαν να γίνουν, οι οποίες θα αντιστρέψουν την εικόνα του ανενεργού σήμερα Καϊάφα, σε ένα ζωντανό κύτταρο λειτουργίας και τουριστικής εξέλιξης του τόπου μας.

Η κα Χατζηγεωργίου ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία του κ. Νικολακόπουλου, καθώς στην ατζέντα της ΕΤΑΔ υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα στην Ηλεία, τα οποία κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι προς αυτήν και για τα οποία και ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος έχει κινήσει διαδικασίες προς αξιοποίηση και ουσιαστικής δραστηριότητας προς όφελος των κατοίκων του νομού μας.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos