Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ομόφωνα «όχι» στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Νέδα

Νέδα

Όπως αναφέρθηκε «Η προστασία της Νέδας από τέτοιες εγκαταστάσεις είναι όρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που βασίζεται στο μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, τα εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς…».

Ομόφωνα η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος Πελοποννήσου, που συνεδρίασε την Παρασκευή, γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νέδα, κοντά στις πηγές του πανέμορφου ποταμού, που βρίσκονται στο ομώνυμο χωριό.

Όπως αναφέρθηκε «Η προστασία της Νέδας από τέτοιες εγκαταστάσεις είναι όρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που βασίζεται στο μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, τα εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς…».

Για την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών όρων έχει κάνει αναλυτική και τεκμηριωμένη μελέτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας «Ο Επικούριος Απόλλων» ο πρόεδρος του οποίου, Κωνσταντίνος Καράμπελας, είχε ενημερώσει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds