Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Πάτρα: Επαναλειτουργεί αύριο Πέμπτη 11/07 το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων- Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη

vsd

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη όπου διαπίστωσε την κατάσταση μετά και την φωτιά που προκάλεσε ζημιές στο νοσοκομείο

Ο υπουργός υγείας επισκέφθηκε σήμερα το παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας μετά τη χθεσινή φωτιά

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερχόμενος στην Πάτρα διαπίστωσε ιδίοις όμασι την κατάσταση μετά και την χθεσινή φωτιά που απείλησε το νοσοκομείο, προκάλεσε ζημιές και κατέστησε υποχρεωτική την αναστολή της λειτουργίας του και θα έχει επαφές με υγειονομικούς και φορείς!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν χθες σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας.

«Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία. Πρέπει να βγουν οι καπνοί μέσα από το νοσοκομείο. Έχει ελεγχθεί το νερό και είναι όλα καλά».

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται στο νοσοκομείο εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Να σημειωθεί με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί χθες προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.
Όλο το βράδυ πάντως στην περιοχή έμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούσαν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Οι φλόγες «τύλιξαν» το Καραμανδάνειο και το παιδιατρικό που εκκενωθήκαν άρον-άρον. Η φωτιά έφτασε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, αλλά δεν πήρε έκταση.

Όσον αφορά τις ζημιές από την φωτιά στην γύρω περιοχή, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds