Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Πέθανε η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας “Πελοπόννησος”

thlipsi penthos pethane khdeia

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή η Νανά Δούκα, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας “Πελοπόννησος” στην Πάτρα. Η σπουδαία καριέρα της

Έφυγε από την ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας “Πελοπόννησος” της Πάτρας, Νανά Δούκα.

Η Νανά Δούκα ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας, Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα, «Πελοπόννησος».

Η Νανά Δούκα είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά την χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, την δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της, Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της «Πελοποννήσου».

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Επίσης μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα (Μαζί στη φωτο επάνω), είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στην μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από την ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου στις 2:00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds