Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

 Πιλοτικές δράσεις γεωργίας ακριβείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ευρωπαϊκού έργου AMBITIOUS

image 6 9

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος AMBITIOUS «Προηγμένες λύσεις συνεχούς υπολογιστικής λειτουργίας για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης στις ευρωπαϊκές περιφέρειες», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (20/6/24) στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της ΔΑΟΚ συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιώντας πιλοτικές δράσεις γεωργίας ακριβείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Ζαρολιάγκης ως εταίρος του προγράμματος και συντονιστής των Ελλήνων εταίρων, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σπύρος Παπασπύρου και υπηρεσιακοί παράγοντες – μέλη της ομάδας έργου.

Η σύμπραξη στο σύνολό της αποτελείται από δεκαοκτώ εταίρους, ερευνητικά ιδρύματα, σημαντικά κέντρα καινοτομίας, μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς αυτοδιοίκησης από Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, μέσω του AMBITΙOUS, θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις γεωργίας ακριβείας που αφορούν στην ανίχνευση εχθρών και ασθενειών φυτών και στη βελτιστοποίηση της άρδευσης καλλιεργειών μέσω τεχνολογιών αιχμής, σε επιλεγμένα αγροκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι πιλοτικές αυτές δράσεις θα δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες διαθέσιμες σε παραγωγούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προφανή οφέλη για τον ευρύτερο πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις του προγράμματος και τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος είχε πραγματοποιηθεί στις 30 και 31/10/2023 στην Αθήνα, όπου την Περιφέρεια εκπροσώπησαν υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης του ερευνητικού προγράμματος ERDF Interregional Innovation Investments Instrument (I3).

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds