Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Πόλος έλξης» το 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα

FESTIVAL2

Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στο χώρο της γιορτής  Σταφίδας με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

instagram

«Πόλος έλξης» το 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής

Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα

Διοργανώνεται από το  δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τη συνεργασία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Περισσότερα από 35 σχολεία του Ν. Ηλείας με 1200 και πλέον μαθητές, θα συμμετέχουν στο 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου  2024, στο χώρο της γιορτής Σταφίδας Κρεστένων.

Πρόκειται για  τη συνέχιση μιας αξιόλογης προσπάθειας που  για πολλά χρόνια έχει καταστεί θεσμός, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και γενικότερα, που διοργανώνεται από το  δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ενώ το συντονισμό της όλης προσπάθειας  έχει το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρεστένων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων  σχολείων αλλά και μαθητών στο φετινό Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης παρουσιάζει αύξηση  σε σχέση με πέρυσι, μετά και τη διακοπή που έγινε για τρία χρόνια λόγω του κορωνοιού.

Οι συμμετέχοντες καλούνται από τους διοργανωτές να εμπνευστούν από τους αγώνες και τις Ολυμπιακές αξίες και να συμμετέχουν με σχετικές δημιουργίες, από το γεγονός πως φέτος είναι  χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων,  που αποτελούν  και το θέμα  του  16ου  Φεστιβάλ.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα είναι Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ απ’ όλη την Ηλεία, καθώς και τα Ειδικά  Σχολεία της Δ/θμιας Εκπ/σης , με κάθε είδους δημιουργία όπως χορός (παραδοσιακός, μοντέρνος), μουσική, τραγούδι, δρώμενα, έργα εικαστικών, τεχνολογίας, φωτογραφία κ.α.

Εξάλλου το ΕΠΑΛ Κρεστένων θα παρουσιάσει  έργα τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι την εμπνευσμένη όσο και καλαίσθητη  αφίσα για τη φετινή μαθητική εκδήλωση, δημιούργησε η απόφοιτος του Λυκείου Κρεστένων και φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Ελένη Ασημακοπούλου , η οποία χρησιμοποίησε  παλιά έργα και  φωτογραφίες από το Φεστιβάλ.

FESTIVAL3

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds