Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Πως να διαχειριστείτε ώριμα έναν τσακωμό με την σχέση σας

Πως να διαχειριστείτε ώριμα έναν τσακωμό με την σχέση σας

Από καμία είδους σχέση, ερωτική ή μη, δεν λείπουν οι διαμάχες. Ένας τσακωμός σε μια σχέση μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση, ωστόσο με την σωστή προσέγγιση μπορεί να φέρει στο φως προβλήματα που έμεναν άλυτα καιρό και να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την επίλυσή τους. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για το πως να διαχειριστείτε ώριμα τις διαμάχες στην σχέση σας και να τις χρησιμοποιήσετε για να ενδυναμώσετε τον δεσμό σας.
Επικοινωνήστε με σεβασμό
Βασική προϋπόθεση για μια υγιή επίλυση διαφορών είναι ο σεβασμός. Ανοίξτε διάλογο με τον/την σύντροφό σας σεβόμενοι τις απόψεις ο ένας του άλλου και φροντίστε να ακούσετε προσεκτικά τι προσπαθεί να σας πει το ταίρι σας, πριν εκφράσετε την δική σας άποψη. Ακόμη και αν διαφωνείτε απολύτως, σεβαστείτε την γνώμη του και πείτε πως ακούτε αυτό που σας λέει ωστόσο θέλετε να εκφράσετε και την δική σας θέση.
Δώστε προσοχή στις εκφράσεις σας
Η επιλογή των λέξεων είναι καίρια ώστε να αποφύγετε την κλιμάκωση του τσακωμού. Αποφύγετε την χρήση επιθετικού τόνου και προσβλητικών εκφράσεων και επικεντρωθείτε στην έκφραση των συναισθημάτων σας. Οι λέξεις μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση, αλλά και ένα μέσο για να πληγώσετε τους άλλους.
Προσπαθήστε να συνεργαστείτε αντί να πυροδοτήσετε νέες εντάσεις
Στραφείτε στην συνεργασία για να βρείτε λύσεις αντί να εστιάσετε στην αντιπαράθεση. Μπορείτε να αναζητήσετε κοινά σημεία και να προσπαθήσετε να καταλήξετε σε συμβιβασμούς που θα ικανοποιήσουν και τους δυο. Με αυτό τον τρόπο θα αποκλιμακώσετε σιγά – σιγά την κατάσταση και δεν θα πυροδοτήσετε νέες εντάσεις. Αν γνωρίζετε ότι συνηθίζετε να μην μπορείτε να διαχειριστείτε τον εκνευρισμό σας όταν διαφωνείτε με κάποιον, ένας ψυχολόγος https://katerinakalliakoudi.gr/ θα σας βοηθήσει να δουλέψετε για να βελτιώσετε αυτό το στοιχείο της συμπεριφοράς σας.
Σκεφτείτε τι κάνατε λάθος εσείς
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κατηγορούμε πάντα τους άλλους. Ωστόσο αντί να προσπαθείτε να αποδώσετε ευθύνες, εκφράστε τα συναισθήματά σας χρησιμοποιώντας το “εγώ”. Αναφέρετε πώς νιώθετε και πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο σύντροφός σας να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα.
Προσπαθήστε να είστε διαλλακτικοί
Προκειμένου να επιλυθεί μια διαφωνία είναι πολύ σημαντικό και τα δύο μέρη να είναι ανοικτά για συζήτηση, και τα άτομα να είναι διαλλακτικά. Η σχέση εξελίσσεται, και η διαμάχη μπορεί να δώσει το έδαφος για βελτιώσεις αν είστε πρόθυμοι να αναθεωρήσετε κάποιες πεποιθήσεις ή συνήθειες.
Ένας καβγάς δεν είναι απαραίτητα κακός, αλλά η διαχείρισή του είναι καθοριστική. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και να βρείτε λύσεις που θα ενισχύουν το δεσμό σας και θα ανανεώσουν την σχέση σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα, η συμβουλευτική ζευγαριού είναι μια πρόταση για να ξεπεράσετε τα περισσότερα εμπόδια στην σχέση σας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds