Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Πράσινο» βάφτηκε το νέο προεδρείο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

pedpr

Το ΠΑΣΟΚ ήθελε και πήρε όλες τις θέσεις της ΠΕΔ – «Επεισοδιακή» συγκρότηση ΔΣ με… «λατρεμένες καρέκλες»!

«Πράσινο» βάφτηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το νέο προεδρείο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
Και οι 3 θέσεις του προεδρείου καταλήφθηκαν από δημάρχους που πρόσκεινται και υποστηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ! Θανάσης Παπαδόπουλος πρόεδρος, Θόδωρος Μπαρής αντιπρόεδρος, Γιάννης Λέντζας γραμματέας.

Η κοινή πρόταση των Σπ. Κωνσταντάρα και Κ. Πελετίδη για συναινετικό προεδρείο, δηλαδή με Παπαδόπουλο πρόεδρο, Τριανταφυλλάκη (ΝΔ) αντιπρόεδρο, Αναστασίου (ΚΚΕ) γραμματέα, απορρίφθηκε από τους «πράσινους», που θεωρούν πως αφού η παράταξή τους κέρδισε τις εκλογές, δικαιούνταν και τις 3 θέσεις του προεδρείου!

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Πελετίδη, που ξιφούλκησε κατά των τακτικών του ΠΑΣΟΚ να τα θέλει όλα δικά του, ενώ ο Θαν. Παπαδόπουλος έριξε την ευθύνη για τη μη συναινετική διαδικασία στις δύο άλλες παρατάξεις! Στη συνεδρίαση παρέστησαν 18 μέλη από τα 21 του νέου ΔΣ. Ελειπαν 2 από την παράταξη του «γαλάζιου» Σπ. Κωνσταντάρα και ένας από την παράταξη Πελετίδη.

Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα και συναινετικά ο Θ. Παπαδόπουλος, αφού δεν έβαλε άλλος υποψηφιότητα.

Ακολούθως έγινε πρόταση από τις παρατάξεις Κωνσταντάρα και Πελετίδη να μπουν δικά τους στελέχη στις θέσεις του προεδρείου, ως αντιπρόεδρος και γραμματέας, για να είναι αντιπροσωπευτικό, όμως ο Θαν. Παπαδόπουλος δεν το δέχθηκε, πατώντας πάνω στο αποτέλεσμα των εκλογών κι έτσι ξεκίνησαν οι ψηφοφορίες.

Κι έτσι, για τη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα υπήρξε διπλή υποψηφιότητα, άρα κόντρα. Το αποτέλεσμα ήταν και στις 3 ψηφοφορίες, για κάθε θέση, 9-9!

Ο κανονισμός προβλέπει πως εκλέγεται όποιος συμπληρώσει 50%+1, δηλαδή 10 ψήφους. Και σε περίπτωση απανωτών ισοψηφιών (όπως συνέβη εδώ) επικρατεί αυτός του οποίου η παράταξη επικράτησε στις αρχικές αρχαιρεσίες! Σ’ αυτές είχε βγάλει 9 έδρες ο Παπαδόπουλος, 8 ο Κωνσταντάρας και 4 ο Πελετίδης.

Κάπως έτσι, αντιπρόεδρος βγήκε ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Μπαρής (επικρατώντας, βάσει κανονισμού, του δημάρχου Ξηρόμερου κ. Τριανταφυλλάκη) και γραμματέας ο δήμαρχος Ανδραβίδας–Κυλλήνης Γ. Λέντζας (επικρατώντας του αντιδημάρχου Πατρέων Μιχάλη Αναστασίου).
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν οι Δημ. Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγιαλείας και Γ. Αποστολάκης (δημοτικός σύμβουλος Ακτίου–Βόνιτσας).

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Θανάσης Παπαδόπουλος επισήμανε:

«Στην προηγούμενη θητεία μου λειτούργησα με συλλογικό και ενωτικό πνεύμα. Κάτι το οποίο δεν επετεύχθη με ευθύνη των δύο άλλων παρατάξεων. Η πλειοψηφία των εκλεκτόρων από τους 19 δήμους της Περιφέρειας έδωσε σαφή εντολή στην παράταξή μας να αναλάβει εκ νέου τη διοίκηση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας».

Η δημοτική αρχή του Κ. Πελετίδη έκανε το εξής σχόλιο: «Οι διαδικασίες έδειξαν ακόμα μια φορά ότι η εξουσία και το μοίρασμα της λατρεμένης “καρέκλας” -και ό,τι απορρέει απ’ αυτήν-, δεν επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγει από τις διαχρονικά γνωστές πρακτικές του».

pelop.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds