Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πύργος: Η «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας» στον Πύργο για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

1821

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας» θα τιμήσει, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου μας, τη μεγάλη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, στον Πύργο, με πολυμελές άγημα παρελάσεως. Το εν λόγω άγημα θα περιλαμβάνει στολές Μακεδονομάχων οπλαρχηγών, στολές οπλαρχηγών του ’21, καθώς και επαναστατικές σημαίες του ’21 από τη Μακεδονία και τη Θράκη, αντίστοιχα.

Επίσης, για πρώτη φορά στον Πύργο και την Ηλεία, μέλη της Ενώσεως θα παρελάσουν με τη στολή της «Μπουμπουλίνας της Θράκης» Δόμνας Βισβίζη, καθώς και Ποντίου οπλαρχηγού του ’21, αντίστοιχα. Ξεχωριστή θα είναι και η παρουσία της Ένωσης την Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής μας επετείου, καθώς, μαζί με τον Σύλλογό μας, κατόπιν προσκλησής τους από τον Σύλλογο Πολιτών Αλφειούσας, θα συμμετάσχει σε λαμπαδηφορία μαθητών και πολιτών της Τ. Κ. Αλφειούσας του Δήμου Πύργου, καθώς και σε αναπαράσταση του όρκου των Μανιατών από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας.

1821

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ο Πύργος και η Ηλεία θα φιλοξενήσουν ξανά μια Ένωση, για την οποία, η προβολή, η διατήρηση και η διάδοση μνήμης, η έρευνα του Μακεδονικού Αγώνα οποίος οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ένωσή της με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα, οι ήρωες Μακεδονομάχοι και τα ιστορικά γεγονότα τα οποία τον προκάλεσαν και τον χαρακτήρισαν, αποτελούν κάτι παραπάνω από έναν απλό σκοπό…

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Βερβίτας

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Κουρκούτας

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds